Koningsdag in Didam

Op vrijdag 27 april wordt in Didam, net als in de rest van Nederland, Koningsdag uitbundig gevierd. In Didam start het feest al om zeven uur 's ochtends tijdens de traditionele straatmarkt voor de jeugd. Op deze pagina een overzicht.

DIDAM - Het feestterrein omvat het gebied Raadhuissstraat, Kerkstraat tot driesprong bij de Markthal, Brug, Kronenburglaan, Hoofdstraat (tot de Schoolstraat), Oranjestraat en het plein bij de voormalige ABN/AMRO-bank, Kostersstraat tot de Oude Raadhuisstraat, Centrumpark, gedeelte Raadhuisstraat en de hoek Drostlaan tot Torenstraat. In verband met de vrijdagmarkt is het feestterrein dit jaar iets aangepast.

Straatmarkt voor de jeugd

Van 07.00 uur tot 15.00 uur wordt de jaarlijkse straatmarkt voor de jeugd gehouden. Professionele handelaren zijn niet toegestaan. Let op: niet verkochte goederen niet op straat achterlaten, maar weer mee naar huis nemen,

Ontvangst
gedecoreerden

Van 08.45 uur tot 09.00 uur worden de gedecoreerden van de gemeente Montferland (de personen die een Koninklijke Onderscheiding krijgen) ontvangen in het Albertusgebouw.

Oranje-optocht

Vanaf 09.45 uur vertrekt de Oranje-optocht bij scoutingsgebouw De Mastworp aan de Hoofdstraat. Aan de Oranje-optocht doen mee: Scouting Didam, Vendeliers Schutterij St. Martinus onder leiding van Tonnie Peters en Marjorettes St. Martinus. De muzikale begeleiding is van Muziekvereniging St. Martinus uit Greffelkamp. De route is als volgt: Hoofdstraat, Oranjestraat, Wilhelminastraat, Raadhuisstraat, voormalig Gemeentehuisplein.

Koningshulde met vlaggen

Om 10.00 uur is de Koningshulde bij het voormalige gemeentehuis van Montferland. Er is een toespraak van burgemeester De Baat met aanwezigheid van de gedecoreerden. Er zijn optredens van de (jeugd)vendeliers en marjorettes van St. Martinus. De muzikale begeleiding is van Muziekvereniging St. Martinus uit Greffelkamp.

Activiteiten voor kinderen

Van 10.00 uur tot 14.00 uur zijn er scoutingactiviteiten, demonstraties van korfbalvereniging DLKV, de spellenbus van Stichting Welcom en een speciaal kinderplein van Sappleflap waar kinderen kunnen spelen op verschillende attracties. Voor kinderen is er gratis drinken, snoep en een ijsje bij Sanders Snackcorner. Er zijn mooie bekers te winnen bij deze activiteiten. De muziek en het geluid wordt verzorgd door Giovanni Kamphorst.

Andere
activiteiten

Vanaf 10.30 uur zijn er demonstraties van de Brandweer Didam op het voormalige Gemeentehuisplein. Er zijn ook dansdemonstraties van Gymnastiekvereniging Margriet uit Didam.

Optredens Meulenvelden

Van 10.45 uur tot 13.30 uur zijn er optredens van de Barghse Jonges uit 's-Heerenberg en koor A Sign of Friendship onder leiding van John Stinissen. De optredens zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

Oranjefestival

Van 12.00 uur tot 20.00 uur is op het terras van Jan&Jan een Oranjefestival. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u genieten van de volgende line-up: Pluto34, Pas op! en Spinrock (met Sabine Uitslag). Gratis toegang voor alle leeftijden. Livemuziek vanaf 12:30 uur/muziek vanaf 12:00 uur. De locatie is het Lieve Vrouweplein in Didam (Voor Jan&Jan).

De weekmarkt duurt op Koningsdag van 9.00 uur tot 15.00 uur.

Het Oranjecomité roept iedereen op om de nationale driekleur met oranjewimpel te hijsen op deze bijzondere dag: de verjaardag van Koning Willem-Alexander.

Wilt u meer informatie over Koningsdag in Didam of wilt u weten welke andere activiteiten worden georganiseerd door het Oranjecomité Didam, bezoek dan onderstaande website. Het Oranjecomité Didam zit ook op Facebook.

oranjecomitedidam.nl

Meer berichten