Natasja Thijssen uit Halle is bassist bij de Foo Fighters tribute op Coverland. (foto: Roel Kleinpenning)
Natasja Thijssen uit Halle is bassist bij de Foo Fighters tribute op Coverland. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Pebbles speelt bas in Best of Foo

Kilder/Ulft - De laatste dag van de driedaagse Hemelvaartfeesten op het DRU-Park in Ulft is op zaterdag Coverland. Het is zoeken in de line up van het tribute festival naar Achterhoekse muzikanten. Maar ze zijn er wel. Bijvoorbeeld in Best of Foo speelt Natasja Thijssen. Bij rockliefhebbers beter bekend als bassiste Pebbles.

Ben je een beetje bekend met de Achterhoekse rockscene dat moet je Pebbles kennen. Ze komt oorspronkelijk uit Kilder en als 15-jarige kwam Natasja, die als kind de bijnaam Pebbles kreeg, via haar broer in aanraking met muziek en de bas. Een instrument dat haar nog steeds prima bevalt. "Ik hoef niet zo nodig op de voorgrond. Laat mij maar lekker met de drummer het ritme bepalen." Na enkele buurtbandjes kwam ze in de OXX-band van de legendarische Jan van Os. Vier jaar speelde ze er en het bracht haar meer dan regionale bekendheid. Het is 15 jaar geleden dat de frontman van de OXX-band overleed. Een gebeurtenis die uiteraard ook bij Natasja sporen achterliet. In die dagen speelde ze ook in Purple Haze. "Het was een mooie combinatie van bands. Het excentrieke van de OXX-band en de meeslepende rock van Purple Haze met Dinant Duenk." Een combinatie, die ze nu weer heeft gevonden, want naast Best of Foo speelt ze sinds begin 2017 ook in Stonegood. Het is de grote afwisseling van stijlen, die haar prima bevalt.


Foo Fighters tribute
Best of Foo, de tributeband van Foo Fighters, wordt alom gewaardeerd en stond al op alle grote festivals, zoals Zwarte Cross. "Op de eerste Coverland speelden we ook", zegt Natasja over de band waarvan zij als enige uit de Achterhoek komt. Natasja woont met echtgenoot en drie kinderen in Halle. "De rest woont in het zuiden van Nederland. We repeteren in Hasp. Dat is een flink eind rijden, maar we oefenen niet al te vaak. We hebben de laatste tijd veel optredens en houden regelmatig digitaal contact." Omdat zij in twee bands speelt kan het zijn dat er optredens samenvallen. "Daar heb ik een goede afspraak over. Dan valt de oude bassist van Stonegood, Richard van der Zee, voor mij in." Natasja verheugt zich op Coverland komende zaterdag. "Het is altijd lekker om in de Achterhoek te spelen en met bekenden bij te kletsen."

Coverland-programmeur Bert Messing verklaart: "Er komen steeds meer tributebands. Dat maakt de keuze niet per se makkelijker. Het gaat toch om kwaliteit. Ik denk dat het publiek een flink aantal verrassingen zal zien." Voor een opvallende link met de Achterhoek zorgt ook Donnerwetter, als Men in Black met een Johnny Cash tribute.

hemelvaartfeesten.nl

Meer berichten