Luc Cornielje, met medailles na winst van het Nederlands Kampioenschap. Foto: Lytske van Wijngaarden
Luc Cornielje, met medailles na winst van het Nederlands Kampioenschap. Foto: Lytske van Wijngaarden Lytske van Wijngaarden

Luc Cornielje Nederlands kampioen roeien

Algemeen

s’-HEERENBERG - Luc Cornielje uit ’s-Heerenberg heeft een succesvol roeiseizoen achter de rug. Als lid van de Maastrichtse Studentenroeivereniging ‘Saurus’ heeft hij met zijn team Oude Vier (M4+, d.w.z met stuurman)  deelgenomen aan de Varsity in Houten. De Varsity is een traditionele roeiwedstrijd tussen de verschillende studentenroeiverenigingen van Nederland. 

Tijdens de wedstrijd werd in de finale een voor Saurus historische derde plek behaald. Hierbij werden zowel in de voorronde als in de finale enkele teams met Olympische deelnemers verslagen. Dit goede resultaat leidde tot de mogelijkheid om samen met zijn verenigingsgenoot Nykle Krijgsveld deel te nemen aan de voorselectie voor de Mannen 8+. Dit team zou dan deelnemen aan de Universiade in China. Zowel Luc Cornielje als Nykle Krijgsveld werden uiteindelijk geselecteerd voor het team. Dat betekende, dat naast de dagelijkse training in Maastricht, en het afronden van de master-opleiding International Business, elk weekeinde naar Amsterdam of Rotterdam gereisd moest worden voor de selectietraining. 

Tot grote teleurstelling van het team werd helaas door de corona-situatie de Universiade uitgesteld tot volgend jaar. Het team trainde echter op volle kracht door, en kreeg de mogelijkheid om aan het NK deel te nemen. Deze wedstrijd werd gewonnen, en daarmee werd de titel Nederlands kampioen binnengehaald. Door deze prestatie werd het team uitgenodigd om deel te nemen aan de Henley Royal regatta, op de Thames. Dit is een van de oudste traditionele roeiwedstrijden, met sterke deelnemers uit de hele wereld. Alhoewel het team op de eerste dag uitgeschakeld werd, werd weer een schat aan ervaringen opgedaan. De laatste wedstrijd van het seizoen was dat het team, als officiële afgevaardigde van de KNRB, deel mocht nemen aan de Worldcup in Luzern. Tijdens de herkansing werd hier op 0,9 sec. de A-finale gemist. De B-finale werd echter met ruime voorsprong op de nummer 2 gewonnen, waarmee 1 punt voor het eindklassement binnengesleept werd. Uiteindelijk heeft Nederland het klassement van deze Worldcup-serie gewonnen.

Momenteel verblijft Luc Cornielje in Australië, waar hij zijn studie International Business met een extra onderdeel aan de Monash University  afrondt. Ook hier is hij weer regelmatig met roeitraining bezig, en bezint hij zich op de wateren in Melbourne op zijn roeitoekomst, waar hij de laatste jaren dagelijks intensief voor getraind heeft. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal