The Nightingirls krijgen de primeur bij het concert dat gegeven wordt in het kerkgebouw van Varsselder-Veldhunten.
The Nightingirls krijgen de primeur bij het concert dat gegeven wordt in het kerkgebouw van Varsselder-Veldhunten. Foto: Lisa Kroesen.

Nightingirls primeur in kerkgebouw Varsselder-Veldhunten

Algemeen

VARSSELDER-VELDHUNTEN – De Vereniging Kerkgebouw biedt op zondagmiddag 9 oktober voor het eerst een concert aan in het kerkgebouw aan de Hoofdstraat in Varsselder. Op het programma staan The Nightingirls: Merel Bluemink, Paulien Hammink en Marlou Kroesen. Ze leerden elkaar kennen bij de Ulftse Nachtegalen, ontdekten elkaars muzikale talenten en maken sinds zo’n zes jaar met succes samen muziek.

Zingend en zichzelf begeleidend op piano en gitaar brengen ze vooral meerstemmige pop- en jazznummers, van onder andere Carole King, Eloise en Alicia Keys. Ook klinken er eigen nummers.
The Nightingirls, die onder deze naam ook op YouTube te vinden zijn, treden op bij (huiskamer)concerten in de regio en ook waren ze bij ‘Muziek bi’j de Naobers’ in Doetinchem.
Dit concert wordt door de Vereniging Kerkgebouw aangeboden aan alle inwoners van Varsselder-Veldhunten, maar geïnteresseerden ‘van buiten’ zijn ook van harte welkom.

De toegang tot dit concert, dat om 14.00 uur begint en tot ongeveer 16.00 uur duurt, is gratis. In de pauzes zijn koffie, thee en een drankje tegen betaling verkrijgbaar.

In de kerk staat een bus voor een vrije gift ter behoud van het kerkgebouw voor het dorp Varsselder-Veldhunten.
Dit concert is de aanzet tot een aantal activiteiten die – buiten kerkelijke vieringen om – in het kerkgebouw georganiseerd gaan worden. Het bestuur van de Vereniging Kerkgebouw is op zoek naar vrijwilligers, mensen uit het dorp, die het leuk vinden dergelijke activiteiten te helpen organiseren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal