Foto: NL-alert

NL-Alert controlebericht op maandag 4 juni

MONTFERLAND - Op maandag 4 juni zendt de overheid om 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit. Aan de hand van dit controlebericht kunt u nagaan of uw mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Zo weet u zeker dat u op de hoogte bent tijdens een echte noodsituatie bij u in de buurt. Uit onderzoek blijkt dat het overgrote deel van de Gelderlanders (85%) elkaar informeert als zij een NL-Alert ontvangen.

Wie informeert u bij een noodsituatie?
Uw oma, de buurvrouw die niet zo handig is met haar mobiel en natuurlijk familie en vrienden. Door de informatie uit een NL-Alert bericht te delen, zorgen we er samen voor dat iedereen weet wat er aan de hand is en wat zij het beste kunnen doen. Het NL-Alert controlebericht is een goed moment te bedenken wie u zou informeren tijdens een echte noodsituatie.

Drie tips voor wanneer u een NL-Alert ontvangt!
Lees direct het bericht.
Volg de instructies op.
Informeer en help de mensen om u heen. Zo weten zij ook wat er aan de hand is en wat zij moeten doen.

NL-Alert wordt ingezet om mensen gericht te alarmeren en informeren bij uiteenlopende noodsituaties zoals bij grote branden, noodweer, gaslekkage of vervuiling van drinkwater. De meeste telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn automatisch ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet u dit zelf doen. Ga naar nl-alert.nl en stel uw mobiel in. En help ook anderen met instellen.

Meer berichten