Voorzitter Arjan Zweers (r) en burgemeester Harry de Vries (l) met de erepenning. Foto: Gemeente Montferland

Voorzitter Arjan Zweers (r) en burgemeester Harry de Vries (l) met de erepenning. Foto: Gemeente Montferland

Koninklijke Erepenning voor Harmonie Volharding Stokkum

Algemeen

STOKKUM - Op zondag 29 januari 2023 is door burgemeester Harry de Vries van de gemeente Montferland een Koninklijke Erepenning uitgereikt aan Harmonie Volharding in Stokkum. De harmonie heeft deze Koninklijke Erepenning ontvangen tijdens de receptie ter ere van het 100-jarige jubileum. Op 23 januari 2023 bestond Harmonie Volharding 100 jaar. De Koninklijke Erepenning symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor deze bijzondere verdiensten.

Gemeente Montferland prijst zich gelukkig met een bloeiend verenigingsleven, waarin onder andere muziekkorpsen, schutterijen en gilden een belangrijke rol spelen. Harmonie Volharding neemt in dit bloeiende verenigingsleven een belangrijke plaats in en staat bekend als een bruisende Stokkumse vereniging. De harmonie heeft 60 spelende leden, verdeeld over de harmonie en slagwerkgroep. Zowel de harmonie als de slagwerk groep hebben hun eigen muziekwerken, dirigenten en activiteiten, maar voor buitenoptredens gaan zij bijna altijd samen op pad.

Harmonie Volharding organiseert gratis concerten en is actief bij jaarlijks terugkerende activiteiten zoals Koningsdag, het Sinterklaasfeest en de intocht van de Stokkumse Avondvierdaagse. Ook opent Harmonie Volharding al meer dan 60 jaar muzikaal de carnavalsoptocht van C.V. d’Olde Waskupen uit ’s-Heerenberg. Zij begeleiden daarnaast het Schuttersgilde St. Oswaldus uit Stokkum muzikaal bij evenementen als concoursen, serenades, het schuttersfeest en de Stokkumse kermis. Ook onderhoudt Harmonie Volharding zeer goede banden met C.V. de Leertrekkers uit Stokkum.Veel inwoners van Stokkum dragen Harmonie Volharding een warm hart toe en zijn lid van de supportersvereniging.

Gemeente Montferland feliciteert Harmonie Volharding met deze welverdiende Koninklijke Erepenning.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal