Afbeelding

Voorkom ijskoude voeten in de herfst en winter met deze tips

Algemeen

Het gevoel van koude voeten is een veelvoorkomend ongemak dat mensen in de herfst en winter ervaren. Koude temperaturen kunnen leiden tot vernauwde bloedvaten en verminderde doorbloeding, wat resulteert in ijskoude voeten. 

Koude voeten kunnen zeer vervelend zijn, gelukkig is het verder niet schadelijk voor uw voeten. Met de juiste zorg voor uw voeten kunt u ze warm houden, zelfs in de koudste seizoenen van het jaar. Onze tips om koude voeten te voorkomen: 

Blijf actief 
Ondanks het koude weer is het belangrijk om regelmatig te blijven bewegen om de bloedcirculatie en spierkracht in uw voeten te behouden.

Kies geschikte schoenen
Investeer in waterdichte, geïsoleerde en ademende winterlaarzen of -schoenen. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte bieden voor uw tenen en een goede ondersteuning hebben. Antislipzolen zijn ook essentieel om uitglijden te voorkomen. Kies ook voor katoenen sokken en zeker niet voor synthetische sokken, katoen ademt namelijk.

Verzorg uw voeten goed
Verzorg uw voeten goed in deze tijd, was uw voeten dagelijks en droog ze goed af (vergeet uw tenen niet), gebruik een voetcrème of lotion om de huid soepel en in conditie te houden en knip uw nagels recht en niet te kort. Masseer eventueel ook uw voeten om bloedcirculatie te stimuleren.

Wilt u graag een afspraak maken bij een van onze podotherapeuten in de Achterhoek? Maak dan gemakkelijk een afspraak bij u in de buurt via onze website of bel naar 085 053 00 33. Onze medewerkers staan van maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 18.00 uur voor u klaar. 

In uw regio vindt u ons onder andere in: Borculo, Dinxperlo, Doetinchem (met twee locaties), Groenlo, Lichtenvoorde, ’s-Heerenberg, Steenderen, Winterswijk en Zelhem.

Website: www.podotherapiehermanns.nl 
E-mail: info@depodo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal