Zangeres Fanny, geboren in Beek, heeft debuutsingle uitgebracht. Foto: PR
Zangeres Fanny, geboren in Beek, heeft debuutsingle uitgebracht. Foto: PR

Debuutsingle ‘Alles wordt anders’ van Fanny gelanceerd

Algemeen

MONTFERLAND – De in Beek geboren singer-songwriter Fanny Bod, artiestennaam ‘Fanny’, wil met haar eigen liedjes mensen raken en hun leven een beetje mooier maken. “Dat doe ik met levenslust, creativiteit, passie en lef”, zegt ze.

Op 17 februari is haar debuutsingle ‘Alles wordt anders’ op verschillende muziekplatforms gereleaset. Het nummer gaat over de twijfels en pijn van een liefdesrelatie in zwaar weer en over moeilijke veranderingen die wij allemaal meemaken in ons leven””, vertelt Fanny.

Fanny groeide op in Beek, in de gemeente Montferland. Haar ouders hadden daar een rijwielhandel en waren zeer actief in het dorpsleven, net als Fanny zelf. Ze zong in het kerkkoor, danste bij de dansgarde en vierde graag carnaval. Ook haar voorouders woonden altijd al in Beek, dat gaat nog terug tot de 17de eeuw. Nu woont de zangeres in Amsterdam, maar ze komt nog regelmatig met veel plezier in de Achterhoek. “ Even genieten van de rust, de stilte, de gemoedelijkheid en de prachtige natuur”, omschrijft ze.

Ze noemt zichzelf een ‘podiumdier’. “Op mijn vierde stond ik tijdens een koperen bruiloft in mijn geboortedorp in de Achterhoek voor 300 mensen stond te zingen. Ik wist meteen ‘Dit is mijn plek!’ Ondertussen heb ik ruim 40 jaar podiumervaring op allerlei plekken. Het liefst speel en zing ik mijn liedjes samen met mijn muzikanten in kleine, intieme theaters of clubs. Mijn eerste liefde is zingen, mijn tweede liefde is de piano. Dat speel ik sinds mijn vijfde. Ik schrijf er mijn liedjes op en begeleid mijzelf ook graag tijdens het zingen. Niet voor niets is in al mijn liedjes een piano te horen.”

Over haar debuutsingle ‘Alles wordt anders’ zegt ze: “Dit is de eerste keer dat ik een eigen liedje uitbreng. In het voorjaar volgen nog twee eigen liedjes. Mijn liedjes gaan over het geluk en de pijn van de liefde, mijn drang en zoektocht om alles uit mijn leven te halen, over omgaan met verdriet of verlies en over mijn liefde voor de muziek. Ik laat mij bij mijn liedjes inspireren door Wende, Ellen ten Damme, Claudia de Breij en Henny Vrienten.”

Afgelopen najaar is ze begonnen aan haar tweede theaterconcert ‘Magie van de muziek’. Begeleid door pianist Ewald Ebing en percussionist Miguel Cabral zingt ze eigen liedjes en bekende jazznummers voorzien van een door Fanny geschreven eigen tekst. Tussen de liedjes door neemt ze het publiek mee op haar reis door de muziek. Met dit theaterconcert gaat ze in 2023 verder optreden, mogelijk ook in de Achterhoek.

Klik hier voor de link naar het nummer

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant