Een volle huiskamer. Foto: PR
Een volle huiskamer. Foto: PR

Huiskamer-restaurant Stokkum viert eerste verjaardag

Algemeen

STOKKUM - Alweer een jaar geleden opende het huiskamerrestaurant in Stokkum voor de eerste keer haar deuren. Vanaf dat moment is er iedere tweede woensdag van de maand samen gegeten in de huiskamer van de pastorie. Een groep vrijwilligers in wisselende samenstelling verzorgt de maaltijden of helpt in de bediening of met de afwas. De voormalige woonkamer van de pastoor zit elke keer helemaal vol met 25 tot 30 bewoners uit Stokkum. De woonkamer is omgetoverd tot een gezellige eetruimte. Het initiatief is opgezet door de buurtverbinders van MijnStokkum in samenwerking met de vrienden van Sint Suitbertus. Deze stichting beheert de kerk en de pastorie en zet zich in voor de plannen om van de kerk een nieuw dorpshuis te maken.

Stokkumer Marco Krachten verzorgde afgelopen woensdag het driegangen diner. Marco heeft in een ver verleden als kok bij het Klaphek gewerkt. Het koken voor grote gezelschappen bleek hij nog niet verleerd. Een heerlijke pompoensoep werd als voorgerecht opgediend. Daarna volgde een stamppotbuffet bestaande uit hutspot met hachee, spinaziestamppot met gedroogde tomaatjes en zuurkool met worst. Het diner werd afgesloten met een ‘Wittenhorstertje’; een feestelijk toetje gemaakt door Tine Wittenhorst van hangop, rood fruit en bastogne. In januari kon de kookploeg het driegangendiner bereiden vanuit de nieuwe keuken in de pastorie. Die jong gebruikte keuken is kosteloos geplaatst door ondernemer Michel Kobus uit Stokkum. Met meer gaspitten, een groter aanrechtblad en een oven is het een heel stuk prettiger werken bij het koken voor een grote groep. 

Sinds de start van het huiskamerrestaurant zijn er een aantal trouwe gasten. Eén van hen is Riet Bosman: “Ik verheug mij er iedere keer weer op. Het eten is erg lekker, er zijn allemaal bekenden en het is vooral ook een gezellig samenzijn”, zo vertelde zij.
Naast de vaste klanten verwelkomen de buurtverbinders telkens ook weer enkele nieuwe gezichten. Deze keer waren er weer drie nieuwe deelnemers, die met de neus in de boter vielen door het zeer smakelijke menu.
Het volgende huiskamerrestaurant staat alweer gepland, namelijk op woensdag 12 april. Aanmelden hiervoor kan op www.MijnStokkum.nl. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant