Het Stadsmuseum Bergh aan de Marktstraat 3 in ’s-Heerenberg. Foto:Marlous Velthausz
Het Stadsmuseum Bergh aan de Marktstraat 3 in ’s-Heerenberg. Foto:Marlous Velthausz

Stadsmuseum Bergh start haar nieuwe zomerseizoen

Algemeen

‘S-HEERENBERG – Op zondag 2 april zullen er verschillende vrijwilligers van het Stadsmuseum Bergh in historische kostuums aanwezig zijn om de start van het nieuwe zomerseizoen in te luiden met onder andere haar wekelijkse stadswandelingen langs oude gebouwen en de historische plekken in de stad.

door Marlous Velthausz

Maria Gertsen, vrijwilligercoördinator van het Stadsmuseum, hoopt weer veel bezoekers te mogen ontvangen dit jaar.“Onze gidsen, gastheren en gastvrouwen van het museum kunnen je zoveel mooie verhalen vertellen over de historische streekgenoten die leefden tijdens de middeleeuwen zoals ‘waar schonk herbergierster Lyse biertjes? ‘Of wie werd er stinkend rijk van het gevonden ijzererts uit het Bergherbos en wie moest dit delven?’ ‘Waar zat Mechteld ten Ham gevangen en hoe was het leven van gravin Maria van Nassau?’ In het Stadsmuseum Bergh is nog steeds de speciale tentoonstelling over ‘Maria van Nassau, gravin tussen twee vuren’ te bewonderen. Maar er valt nog zoveel te vertellen over de rijke historie van ’s-Heerenberg. Ben je nieuwsgierig geworden naar meer verhalen over het verleden van ’s-Heerenberg, breng dan zeker een bezoek aan het Stadsmuseum Bergh.
“Voor bezoekers aan het Stadsmuseum Bergh bieden we op zondag 2 april een gratis kennismaking met onze stadswandelingen aan”, vertelt Maria Gertsen. “Deze wandeling zal een mix zijn van de vier themawandelingen die te boeken zijn. De gids in historisch kostuum vertelt in de drie kwartier durende wandeling veel over de prachtige monumenten en mooie plekken in de stad. Stadswandelingen voor groepen kunnen het gehele jaar door gereserveerd worden op een door u zelf gekozen tijdstip. Ook individuele deelnames behoren tot de mogelijkheden.

Het Stadsmuseum Bergh zoekt nog enkele enthousiaste gastvrouwen of -heren die de bezoekers verwelkomen in het museum. Je rekent bijvoorbeeld de entreekaartjes af en wijst de bezoekers de weg in het museum. Het gaat om het tonen van gastvrijheid en het bezorgen van een aangenaam bezoek. Voor de stadswandelingen kan het ook nog enkele gidsen gebruiken. Als gids begeleid je een groep mensen en wandelt samen met hen langs interessante gebouwen en plekken in de historische stad. Interactie met de gasten op een toegankelijke en onderhoudende manier zijn belangrijk. Heb je interesse in de geschiedenis van ‘s-Heerenberg en kun je boeiend vertellen en gasten enthousiasmeren, dan ben je van harte welkom om te solliciteren.
De openingstijden zijn woensdag, donderdag, zaterdag en zondag. De entree vijf euro per persoon en kinderen tot 12 jaar gratis. Kijk voor meer informatie op www.stadsmuseumbergh.nl of bel 06-19981457.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal