Even een stempel halen en dan weer verder rennen! Foto: Karin van der Velden
Even een stempel halen en dan weer verder rennen! Foto: Karin van der Velden

Leerlingen Albert Schweitzer rennen voor Giro 555

Algemeen

DIDAM - De leerlingen van Basisschool Albert Schweitzer renden vorige week tijdens een sponsorloop voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië.

Door Karin van der Velden

“Familieleden van meerdere kinderen die hier op school zitten, zijn slachtoffer geworden van deze aardbevingen”, vertelt Eddy Meijer, directeur van de Albert Schweitzer. “Dat raakt je als school. Daarom wilden we graag wat doen voor de aardbevingslachtoffers in Turkije en Syrië. Vandaag rennen onze leerlingen in een sponsorloop en de opbrengst is voor Giro 555.”

Aangepasten afstanden
Alle groepen doen mee, de afstanden zijn aangepast aan de leeftijd van de kinderen. De groepen 1 en 2 rennen een rondje door het park naast de school, de hogere groepen lopen een grotere afstand. Als het fluitsignaal is gegaan, rennen de kinderen zo hard als ze kunnen hun rondjes.

Controleposten
Na elk rondje moeten ze bij een controlepost een stempel halen. Daar klinkt uit de boxen op het schoolplein een lekker muziekje dat voor nieuwe energie zorgt. Na afloop was er voor alle deelnemers een verfrissend appeltje.

De leerlingen hebben zich laten sponsoren door familie, buren en vrienden. Sponsoren konden een vast bedrag doneren of een bedrag per gelopen rondje betalen. Er werd maar liefst € 4439,89 opgehaald!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant