De groep uit 2022. Foto: PR
De groep uit 2022. Foto: PR

Passie in Montferland, een oeroud verhaal in een modern jasje

Algemeen

Passie in Montferland, een oeroud verhaal in een modern jasje

ZEDDAM - Op Witte Donderdag 6 april en Goede Vrijdag 7 april wordt de 9e editie van Passie in Montferland uitgevoerd. Het is het indrukwekkende maar ook ontroerende verhaal over de laatste dagen van Jezus. Dit verhaal wordt verteld in woorden en met muziek van deze tijd.

Passie in Montferland is begonnen in 2013 op initiatief van de Protestantse Kerk ’s-Heerenberg-Zeddam met als locatie de Oswalduskerk in Zeddam. In die tijd was het nog een eenvoudige versie met een gehuurde geluid set, waarbij één verteller het hele verhaal vertelde, een aantal vrijwilligers het verhaal uitbeeldden, en koor Weerklank o.l.v. René Gerritsen het muzikale gedeelte voor zijn rekening nam.

In de loop van de tijd werd de uitvoering steeds professioneler mede door ColonX Theatertechniek dat het licht en geluid verzorgt. Spel en zang zijn steeds meer met elkaar verweven. De spelers, koor Weerklank en een 3-koppig combo hebben ervoor gezorgd dat Passie in Montferland afgelopen jaren is uitgegroeid tot een prachtig schouwspel. Dit jaar mede dankzij de regisseurs Petra Bieleveldt en Ineke van Halteren.

Het lijdensverhaal is actueler dan ooit. Het is een verhaal van liefde, angst, machtsmisbruik en verraad. Elk jaar worden er andere accenten in het verhaal gelegd. Dit keer de vraag hoe Jezus in deze tijd zou zijn omgegaan met jongeren en social media. Zijn het dan volgelingen of volgers?

De twee uitvoeringen beginnen donderdag 6 april en vrijdag 7 april om 20.30 uur in de Oswalduskerk in Zeddam.

De entree is gratis, maar om een overvolle kerk te voorkomen zijn gratis toegangskaarten verkrijgbaar bij An & An Mode in ’s-Heerenberg, het Dorpshuis in Zeddam en het Servicepunt in Braamt. E-mailadres: passieinmontferland22@gmail.com.

Voor meer informatie: www.facebook.com/Passie-in-Montferland

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant