Er wordt opgetreden in de trein. Foto: Rene Moorman
Er wordt opgetreden in de trein. Foto: Rene Moorman

Tiende editie Dag van de Achterhoekse Popmuziek breekt alle records

Algemeen

ACHTERHOEK - De spanning stijgt en de gitaren worden gestemd, want de tiende editie van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek staat voor de deur. Dit jaar grootser dan ooit, waarbij een indrukwekkend aantal acts talloze optredens verzorgd op zeer bijzondere locaties. Het lijkt een groots muzikaal spektakel te worden, waarbij lokale artiesten demonstreren in welke goede staat de Achterhoekse popmuziek verkeert.

Vanuit het popkantoor bij DRU Industriepark wordt al wekenlang onvermoeibaar gewerkt om de vele aanmeldingen te kunnen bijhouden. Dit jaar zullen ongeveer 80 acts ruim 110 optredens verzorgen op maar liefst 40 verschillende locaties in de gehele Achterhoek. Dit betekent een indrukwekkende toename van bijna dertig procent in vergelijking met vorig jaar en kunnen de organisatie concludeert hieruit dat de Achterhoekse popmuziek volop leeft. Of men nu houdt van pop, rock, indie, electro of welke andere muziekstijl dan ook, tijdens de Dag van de Achterhoekse Popmuziek valt er voor iedereen wat te ontdekken.

Niet alledaagse locaties
Een van de meest kenmerkende aspecten van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek zijn de onconventionele locaties waar optredens plaatsvinden. Zo kunnen muziekliefhebbers concerten bijwonen in twee treinen van Arriva. Terwijl men door het Achterhoekse landschap wordt vervoerd, zullen artiesten zorgen voor een unieke soundtrack. Maar ook intieme optredens in lokale kapsalons, muziekwinkels, thuis bij mensen in hun woonkamer, in een cassettebandjes fabriek, in een boerenschuur, in een Scandinavische tipitent of ‘gewoon’ in één van de talrijke horecagelegenheden zorgen voor een unieke Achterhoekse popmuziek ervaring.

Openingsavond
De traditionele openingsavond vindt plaats op vrijdag 17 november op het poppodium van DRU Industriepark in Ulft. Op deze avond treden twee bijzondere bands op

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant