Om te voorkomen dat egels sterven door uitdroging kun je een schaaltje water in je tuin zetten. Vogels waarderen een grote schaal water ook en zeg nou zelf: het is toch best gezellig om drinkende en poedelende mussen in jouw tuin te hebben?
Om te voorkomen dat egels sterven door uitdroging kun je een schaaltje water in je tuin zetten. Vogels waarderen een grote schaal water ook en zeg nou zelf: het is toch best gezellig om drinkende en poedelende mussen in jouw tuin te hebben? (Foto's Shutterstock)

Geef de dieren in je tuin ook water

door Danny van der Kracht

MONTFERLAND - Al zijn er enkele kleine buitjes regen gevallen in Montferland, toch is de natuur nog steeds gortdroog. Veel mensen geven de planten in hun tuin trouw iedere dag water (al heeft het Waterschap Rijn en IJssel dat liever niet), maar als je toch aan het water geven bent, denk dan ook even aan de dieren in jouw tuin. Die snakken ook naar wat vocht. Zet bijvoorbeeld een schaaltje water (en eventueel wat kattenbrokjes) in je tuin voor dorstige en hongerige egels. Een wat grotere schaal water wordt door vogels ook gewaardeerd. Zij kunnen dan ook hun dorst lessen en een verfrissend bad nemen. Een schaal met water wordt zelfs gewaardeerd door bijen. Zij gebruiken de schaal als zogenaamde bijenkroeg! Hier drinken zij water en dat is niet alleen om hun eigen dorst te lessen. Ze gebruiken het water ook om gekristalliseerde honing te verdunnen en het water wordt zelfs gebruikt om de temperatuur in de bijenkast te verlagen. Een soort koelvloeistof dus!  

Meer berichten