De zeventienjarige Lotte Reintjes probeert volgende week vrijdag 24 uur te skeeleren voor KiKa. Ze is nog op zoek naar sponsoren. (foto: Marcel Reintjes)
De zeventienjarige Lotte Reintjes probeert volgende week vrijdag 24 uur te skeeleren voor KiKa. Ze is nog op zoek naar sponsoren. (foto: Marcel Reintjes) (Foto: )

24 uur skeeleren voor KiKa

Danny van der Kracht

Lotte zoekt nog sponsoren

Op vrijdag 31 augustus is het zover. Dan gaat Lotte Reintjes uit Didam 24 uur lang skeeleren om geld in te zamelen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Haar doel: met een nieuwe sportieve uitdaging een bijdrage leveren voor een goed doel. Sponsors zijn van harte welkom!

DIDAM - Lotte Reintjes is 17 jaar en zit op het Liemers College in het examenjaar van VWO. In haar vrije tijd sport ze graag. Lotte vertelt: "Mijn grootste hobby is skeeleren, maar daarnaast doe ik ook aan wielrennen en paardrijden. Met het skeeleren wil ik telkens een nieuw doel halen. Eerst was dat honderd kilometer rijden. Dat werd al gauw tweehonderd kilometer rijden op één dag. Afgelopen voorjaar ben ik vier dagen door Nederland gaan toeren. Toen ik dat had gedaan moest er natuurlijk weer een nieuw doel komen!" Dat nieuwe doel vond Lotte al snel. Via de oud-profschaatser Arjan Mombarg van de schaats- en skeelerspeciaalzaak Free-Wheel in Vorden kwam ze bij het evenement PowerSlide24KiKa terecht. Dat is een evenement waarbij 24 uur lang wordt geskeelerd voor KiKa. Als team of alleen. Lotte gaat de uitdaging alleen aan. "Ik stel mezelf ook een nieuw sportief doel: in 24 uur vierhonderd kilometer rijden! Het belangrijkste is natuurlijk dat we zoveel mogelijk geld ophalen voor de strijd tegen kinderkanker. Nou, dat leek mij wel wat! Een sportieve prestatie leveren én mijn steentje bijdragen aan Stichting KiKa. Voor mij is het bijna vanzelfsprekend: ik kan elke dag naar school, sporten en met vrienden leuke dingen doen, maar kinderen met deze verschrikkelijke ziekte kunnen dat niet. Ik wil mij daarom graag maximaal inzetten voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Minder pijn en strijd en meer genezing en kwaliteit." Op 31 augustus staat Lotte in Biddinghuizen aan de start van de PowerSlide24KiKa. Ze is nog op zoek naar sponsors. De supermarkt waar Lotte werkt - de COOP in Didam - is een actie gestart waarbij statiegeldbonnen kunnen worden ingeleverd! Doneren kan ook via de website 24kika.nl.

Meer berichten