De ontmoetingsdagen zijn voor iedereen die daaraan behoefte heeft, bewijst deze archieffoto. (foto: PR)
De ontmoetingsdagen zijn voor iedereen die daaraan behoefte heeft, bewijst deze archieffoto. (foto: PR) (Foto: )

Triduüm Didam viert platina jubileum

Karin van der Velden

Voetsporen in de tijd

Triduüm Didam houdt op 3 en 4 september voor de zeventigste keer twee ontmoetingsdagen voor ouderen, alleenstaanden, zieken en gehandicapten. Het jubileumfeest vindt plaats bij Jan & Jan aan het Lieve Vrouweplein 4 in Didam. Dit jaar met een extra feestelijk tintje en als thema voetsporen in de tijd.

DIDAM - Iedereen die behoefte heeft aan gezelschap, is van harte welkom welkom. Het maakt niet uit of je alleenstaand bent, weduwe of weduwnaar. Voor mensen die op een of ander manier beperkt zijn door een handicap of een ziekte, is deskundige hulp aanwezig. Er zijn verplegenden en verzorgenden om te helpen als iemand niet alleen naar het toilet kan of bij het toedienen van medicijnen. Het Triduüm is voor mensen van alle geloven en voor mensen die niet geloven.

Programma

Op maandag 3 september begint het programma om 9.30 uur met een openingsviering, geleid door Pastor Aarsen en Diaken Reuling van de Parochie H. Gabriël, waarbij het Gemengd Koor uit Nieuw-Dijk zingt. Om 11.00 uur komt burgemeester Peter de Baat om de aanwezigen toe te spreken. Om 11.45 uur is het tijd voor een borrel of een advocaatje, gevolgd door een lunch. Het koor Tijdloos uit Zevenaar zingt van 13.45 tot 14.45 uur liedjes. Gezelligheidskoor Tijdloos bestaat uit een enthousiaste groep mannen die voornamelijk nostalgische liedjes ten gehore brengt. Het repertoire bestaat uit echte meezingers, schlagers, nummers uit de oude doos en streekliedjes. De dag wordt om 14.45 uur afgesloten met een Mariaviering, met Guus van der Ploeg als voorganger. Op dinsdag 4 september begint de dag met een viering voorgegaan door dominee J. Mol, met zang van het Oecumenisch koor. Daarna vertellen Annerike Sielias en Hermien Hendriks over het uitwisselingsprogramma van Elver uit Nieuw Wehl met Huize Betheljada in Paramaribo. Betheljada is een kleine instelling in Paramaribo die de zorg heeft voor veelal jonge kinderen, met een meervoudige beperking. Acht medewerkers van Elver zorgen op vrijwillige basis voor een professionele samenwerking. Na dit interessante verhaal, begint de borrel om 11.30 uur, waarna om 12.30 gezamenlijk wordt geluncht. Daarna is er nog even tijd voor een gezellig samenzijn en de dag wordt om 14.30 uur afgesloten met een sluitingslof met ziekenzegen.

Aanmelden

Deelname is gratis. Mensen die geen eigen vervoer hebben, worden opgehaald en thuisgebracht. Aanmelden kan voor een of twee dagen. Dat kan telefonisch bij het Parochiesecretariaat op dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen tussen 9.30 en 12.00 uur, via nummer 0316-221021 of bij Agnes Huijbers, telefoonnummer 0316-223790. De organisatie benadrukt dat deze ontmoetingsdagen worden georganiseerd voor iedereen die daaraan behoefte heeft, waarbij het niet uitmaakt welk geloof iemand heeft of helemaal niet geloofd.

Meer berichten