23ste Montferland Run

van de redactie

De vijftien kilometer lange wegwedstrijd vindt plaats op zondag 2 december. De start en finish zijn in het centrum van het pittoreske 's-Heerenberg, nabij kasteel Huis Bergh.

's-heerenberg - Het parcours, door het fraaie bosrijke omgeving van het Montferland, voert de lopers door de dorpjes Stokkum, Beek en Zeddam en gaat onderweg over enkele uitdagende klimmetjes. De Pfixx Solar Montferland Run wordt jaarlijks enthousiast beleefd door ruim vierduizend recreatieve hardlopers en veel toeschouwers. Ook staan jaarlijks absolute wereldtoppers aan de start, zoals bijvoorbeeld de loopfenomenen Haile Gebrselassie en Paula Radcliffe. Naast de vijftien kilometer wordt de Kab Midi Run gelopen over een afstand van zevenenhalve kilometer. Deze loop kent een puur recreatief karakter. Inschrijving is mogelijk tot en met 13 november of tot dat de limiet van het maximaal aantal inschrijvers is bereikt. De belangstelling voor zowel de vijftien kilometer Pfixx Solar Montferland Run en de zevenenhalve kilometer Kab Midi Run was vorig jaar zo groot, dat beide onderdelen wederom bij de voorinschrijving vol zaten. Er zal daarom voor beide afstanden geen na-inschrijving plaatsvinden. Een ieder die verzekerd wil zijn van een startbewijs dient zich tijdig in te schrijven!

Voor de jeugdige hardlopers (6 tot en met 14 jaar) zijn er De Gelderlander Jeugdlopen. Er wordt gelopen over een afstand van één kilometer en in vijf leeftijdscategorieën. Inschrijven kan vanaf 15 oktober en sluit op 13 november. Voor deze afstand is na-inschrijving op 2 december wel mogelijk. De deelnemers kunnen zich inschrijven via onderstaande website.

montferlandrun.nl

Meer berichten