Foto: Mooten, Nicole

Rode Kruis zoekt honderd hulpverleners

Rode Kruis Gelderland zoekt minimaal honderd nieuwe evenementenhulpverleners. Nieuwe vrijwilligers zijn nodig omdat het Rode Kruis de EHBO verzorgt op steeds meer evenementen. Daarom houdt Rode Kruis Gelderland tot en met 30 september een grote wervingsactie via Facebook.

REGIO - Op veel evenementen in Nederland verzorgen vrijwilligers van het Rode Kruis de EHBO. Soms zijn dit kleine evenementen, zoals een plaatselijke braderie, een avondvierdaagse of sportevenement. "Maar in Gelderland hebben we ook een paar hele grote evenementen, zoals de Zwarte Cross in Lichtenvoorde en De Vierdaagse van Nijmegen", zegt Ester Schimmel, die verantwoordelijk is voor de werving van vrijwilligers. "Ook hier zorgen Rode Kruis vrijwilligers voor de EHBO. Je kunt je voorstellen dat er veel mensen nodig zijn om alle diensten te kunnen vullen op zo'n groot evenement. Maar ook om alle andere evenementen te kunnen blijven draaien, hebben we altijd mensen nodig. Daarom houden we nu een Facebookcampagne. Hopelijk lukt het ons om die honderd nieuwe vrijwilligers te vinden?"

Ontzettend gezellig

Want Rode Kruis vrijwilliger zijn is hartstikke leuk, vindt Ester. "Je kunt door jouw werk andere mensen helpen een fantastische dag te hebben. Het is soms hard werken, maar je leert er veel van en het is ontzettend gezellig.

'vrienden en bekenden tegenkomen uit het hele land'

Niet voor niets komen onze vrijwilligers bijvoorbeeld al jarenlang een hele week naar de Vierdaagse. Sommigen van hen nemen zelfs een week vrij van hun reguliere werk om erbij te zijn. Ze komen er ieder jaar weer vrienden en bekenden tegen uit het hele land!"

Opleiding geregeld

"We hebben de opleiding voor nieuwe vrijwilligers goed geregeld," vertelt Ester verder. ''Als je via deze campagne bij het Rode Kruis start als evenementenhulpverlener, zorgen wij voor een EHBO-opleiding. Daarnaast volg je onze opleiding Evenementenhulpverlening en leer je omgaan met een portofoon. Het Rode Kruis zorgt voor deze opleidingen en training." Als je de opleidingen hebt afgerond, ga je meedraaien bij een afdeling in jouw eigen omgeving.

Interesse?

Heb je na het lezen van dit artikel interesse gekregen om evenementenhulpverlener te worden en wil jij ook het Rode Kruis ook helpen? Meld je dan snel als vrijwilliger aan! Kijk voor meer informatie op de website van het Rode Kruis: rodekruis.nl/vrijwilliger-in-gelderland.

Meer berichten