Tijdens de 11 Dorpentoer worden in de hele gemeente Montferland diverse activiteiten gehouden. Op de foto hierboven Zeddam. (foto:  Ilse Bekker)
Tijdens de 11 Dorpentoer worden in de hele gemeente Montferland diverse activiteiten gehouden. Op de foto hierboven Zeddam. (foto: Ilse Bekker)

Vierde editie van de 11 Dorpentoer

van de redactie

In de gemeente Montferland wordt op zondag 23 september de vierde editie gehouden van de 11 Dorpentoer. Tijdens deze culturele verrassingstocht door Montferland, trakteren alle kernen van de gemeente de bezoekers op muziek, theater, dans, erfgoed en andere culturele activiteiten, uitgevoerd door de plaatselijke verenigingen.

MONTFERLAND - Bijzonder aan het evenement is, dat er op een dag in alle kernen van de gemeente culturele activiteiten plaatsvinden en dat bezoekers zelf een route en een programma kunnen samenstellen om er zoveel mogelijk van te genieten. Het programma vindt plaats tussen 11.00 en 16.00 uur en is gratis te bezoeken. De officiële aftrap van de 11 Dorpentoer door burgemeester Peter de Baat vindt om 11.00 uur plaats in de Julianastraat in Didam.

Proef ook de speciaal gebakken Juliaantjes

Aansluitend zal mevrouw Hermsen-Rosmulder voorlezen uit eigen werk, kun je genieten van historisch beeldmateriaal van de OVD, proef je de speciaal voor deze gelegenheid gebakken Juliaantjes en krijg je een unieke kijk bij enkele bewoners van de Julianastraat en hun hobby's. De gemeente Montferland kent een bloeiend en rijk verenigingsleven in alle kernen.

Geweldig gebied

Verenigingen en organisaties hebben de handen ineen geslagen om een kleurrijk programma neer te zetten met optredens van harmonieën, fanfares, drumbands, toneelverenigingen, koren, kunstenaars en vele andere; omlijst door terrassen, bezichtigen van erfgoed, streekproducten en ander vrolijk randgebeuren. Het Montferland is tevens een geweldig gebied met heuvels, natuur en fietsroutes. De fietsknooppunten bieden veel mogelijkheden om het bezoek aan de verschillende uitvoeringen en concerten te combineren met een mooie fietsroute door de natuur.

Meer informatie

De 11 Dorpentoer is een initiatief van Welcom, in samenwerking met de gemeente Montferland, het verenigingsleven en diverse dorpsraden. Het volledige programma per kern en de routes zijn te vinden op de website van Welcom en de 11 Dorpentoer Facebookpagina.

iedereenwelcom.nl

Meer berichten