Martin Som mag als wethouder verantwoordelijk voor onder andere recreatie een deel van de toplaag van het pad storten. (foto: Elsie Schoorel)
Martin Som mag als wethouder verantwoordelijk voor onder andere recreatie een deel van de toplaag van het pad storten. (foto: Elsie Schoorel) (Foto: Elsie Schoorel)

Wethouder Som opent Ommetje

Het Meikamerbos heeft er weer een wandelpad bij. Aan het bestaande Ommetje is een lus toegevoegd bij de paddenpoel. Wethouder Martin Som en beleidsmedewerkster natuur en landschap Renate Meiland verrichten op zaterdag 15 september de openingshandeling.

Nieuw-Dijk – Sinds de winter hebben de vrijwilligers van de boswerkgroep van Vereniging Leefbaar Nieuw-Dijk hard gewerkt, vertelt initiatiefnemer Willem Wolters. "We zijn begonnen met bomen omzagen en een pad uitzetten met een paar mooie kronkels erin. Via Marktplaats hebben we worteldoek gekocht voor onder de paden. De toplaag is een halfverhardingsproduct uit Netterden. De afronding moet nog gebeuren: de toplaag verder afwerken en twee bruggetjes aanleggen, plus een duiker met een half-natuurlijke trap. Ook gaan we nog een infobord plaatsen met de geschiedenis van het Meikamerbos." Om het nieuwe ommetje te kunnen financieren is bij de gemeente Montferland subsidie aangevraagd en toegezegd om de kosten te kunnen dekken. "We krijgen € 8.000,00 subsidie. Materialen kosten geld en ook het huren van de machines zoals een mini-shovel. Ook wordt het project gesponsord door een lokaal groenbedrijf. We hebben geluk gehad met de droogte, daardoor konden we goed met de machines het bos in, anders is het algauw te drassig." Het ommetje ligt namelijk vooral in een laag gelegen rabattenbos: de bomen zijn geplant op aarden ruggen, zodat het water in de tussenliggende sleuven weg kan zakken. Het kan erg nat zijn in zo'n bos. Het nieuwe ommetje ligt grotendeels in het stuk bos bij de paddenpoel die in 2001 op het terrein van Theo van Haeren is aangelegd. (ES)

Lees het complete artikel in het Montferland Journaal van deze week

Meer berichten