Blijdschap bij Edwin Wissink. Hij is de nieuwe kermiskoning van Azewijn geworden en mag zichzelf een jaar lang zo noemen. (foto: PR)
Blijdschap bij Edwin Wissink. Hij is de nieuwe kermiskoning van Azewijn geworden en mag zichzelf een jaar lang zo noemen. (foto: PR) (Foto: )

Edwin Wissink is de nieuwe kermiskoning

Kermis 2018 zit er weer op en Azewijn kan terugkijken op een zeer geslaagde kermis. Het weer heeft met name op zondag parten gespeeld. Het heeft de gehele dag geregend waardoor de processie in de kerk is gehouden en de rondgang van de schutterij in de zaal heeft plaatsgevonden.

AZEWIJN - Op zaterdagavond werd de kermis afgetrapt met een kerkdienst en aansluitend de taptoe met medewerking van fanfare St. Joseph, Azums Aosum, Drumband Goede Oogst en Schutterij Wilhelmina Azewijn. De taptoe werd dit jaar vanwege de regen in de kerk gehouden. Ondanks dat was de publieke belangstelling groot en was het een zeer goed verzorgde taptoe. Aansluitend werd het feest voortgezet in Dorpshuis het Aschwinhuus met de Perfect Show Band. Op zondag werden de festiviteiten voorgezet met de processie die helaas in de kerk moest worden uitgevoerd. Dit was met name jammer voor de vrijwilligers die hier veel werk aan hebben gehad. 's Middags werd het feest voorgezet in het Aschwinhuus met medewerking van de band PAS OP! die een thuiswedstrijd speelde.
Maandag was er allereerst de rondgang door het dorp met daarna het vogelschieten. Er werden in totaal 221 schoten gelost op de vogel. De complete romp kwam tot verrassing van Edwin Wissink naar beneden. Hij mag zich nu een jaar lang kermiskoning van Azewijn noemen. Hij verkoos zijn vrouw Marjon tot koningin. De hals was voor Edwin Belder, staart voor Robert Klein Obbink, linkervleugel voor Jurgen Thomassen en de rechtervleugel voor Marc Römer. Bij het vogelknuppelen was de familie Wicherink zeer goed op dreef. Zij wisten bijna alle onderdelen er af te gooien. Uiteindelijk haalde Rikie Wicherink de romp naar beneden. Op de afsluitende dinsdag was er het sterschieten en jeugdschieten. Ook hier was het weer spannend met name bij het jeugdschieten. Hier wist Lara Heuvels uiteindelijk de romp naar beneden te halen. Bij het sterschieten was Ron Winters de beste. 's Avonds werd de trekking van de kermisloterij verricht door Marja van Dijk van Van der Reijt en Reijenga netwerk notarissen en werd een zeer geslaagde kermis in het café afgesloten.

Uitslag kermisloterij

Hieronder de uitslagen: 1e prijs een waardecheque van € 250,00 is gevallen op 0400, 2e prijs 2437, 3e prijs 2784, 4e prijs 1215, 5e prijs 1419, 6e prijs 1474, 7e prijs 1482, 8e prijs 2575, 9e prijs 1657 en de 10e prijs 1174. Prijzen afhalen bij Marco Helmes tot 1 januari 2019. Graag vooraf bellen 0314-651512

Vanaf maandag 8 oktober om 20.30 uur beginnen weer de schietwedstrijden in het Aschwinhuus.

Meer berichten