De bezoekers genoten van goede wijnen, met daarbij een lekker hapje. (foto: Karin van der Velden)
De bezoekers genoten van goede wijnen, met daarbij een lekker hapje. (foto: Karin van der Velden) (Foto: Karin van der Velden)

Wijnproeverij Kiwanis voor goed doel

Karin van der Velden

Uitje voor Montferlandse kinderen

De wijnproeverij die Kiwanis Montferland in samenwerking met Wijnhandel Appeldoorn uit Velp hield was een groot succes. Er kwamen veel bezoekers naar de sfeervolle kapel van het Albertusgebouw. Met de opbrengst van de avond zorgt Kiwanis dat kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken een dagje uit gaan.

DIDAM - Vanaf een uur of acht werd het op vrijdagavond 5 oktober steeds drukker in de kapel van het Albertusgebouw. In het middel stonden twee fraai gedekte tafels vol met wijnen in verschillende prijsklassen. Op de achtergrond klink stemmige muziek gespeeld door de Didamse pianiste Annet Lammers. Ruben, die als vinoloog namens wijnhandel Appeldoorn aanwezig was, gaf uitleg over de verschillende witte en rode wijnen. Fris, fruitig, lichtkruidig, soepel en rond of robuust en vol waren de termen waarmee de smaak van de wijnen werd omschreven. Over smaak valt niet te twisten, maar de bezoekers hadden wel hun eigen voorkeur. De leden van Kiwanis kozen al eerder de Montebello, Dal Maso uit het Italiaanse Piacenza als huiswijn. Het samen proeven en praten over de wijnen droeg bij aan een gezellige sfeer.

Tussen het wijn drinken door konden bezoekers de kunst van Editha de Vos bewonderen. Editha is ook lid van Kiwanis en schenkt een deel van de verkoop van haar schilderijen aan het goede doel. Die schilderijen zijn voornamelijk figuratief en kenmerken zich door kleur en vaart.

Kiwanislid Mike de Graaf vertelde dat Kiwanis Montferland zich als onderdeel van een wereldwijde vrijwilligersorganisatie inzet voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken: "In 2017 selecteerde de gemeente kinderen die in twee bussen naar het pretpark reden voor een onbezorgd dagje uit. Dit jaar werden de scholen benaderd om kinderen op te geven voor een uitje naar de Efteling. Nu reden maar liefst drie bussen vol kinderen uit Montferland, voor wie een dagje uit niet vanzelfsprekend is, naar Kaatsheuvel. We hopen volgend jaar opnieuw een grote groep kinderen blij te kunnen maken met een volledig verzorgd dagje uit."

De leden van Kiwanis zetten zich het hele jaar door in om geld bijeen te brengen voor kinderen in Montferland. De achtergrond van de leden is verschillend. Wie wil bijdragen aan de doelstelling kan zich aanmelden voor een lidmaatschap. Na een kennismaking wordt gezamenlijk bepaald of een lidmaatschap past, rekening houdend met een diversiteit aan beroepen, leeftijd en de verhouding man-vrouw. Wie geen ruimte of tijd heeft voor een volledig lidmaatschap kan ook incidenteel bijdragen. Dat kan financieel zijn of door de handen een keer uit de mouwen te steken. Meer informatie staat op onderstaande website. De wijnen die vrijdag werden geschonken, zijn nog even te koop in de webwinkel van Kiwanis. Wie de wijn als eindejaarsgeschenk aan relaties geeft, steunt daarbij het goede doel.

kiwanismontferland.nl

Meer berichten