Jeugd Ensemble (1)
Jeugd Ensemble (1) (Foto: MVZ)

Majorette Vereniging Zeddam naar de Provinciale Kampioenschappen

Majorette Vereniging Zeddam ( MVZ ) is in 2015 opgericht en uitgegroeid tot een succesvolle vereniging voor meiden vanaf 5 jaar.

ZEDDAM - Majorettes worden vooral geassocieerd met het op straat lopen voor een muziekkorps uit terwijl ze de standaard oefeningen laten zien. Maar een majorette vereniging is zoveel meer dan dit. Bij MVZ gaan ze sinds een jaar ook naar de indoor majorette wedstrijden om te strijden met andere korpsen uit de buurt om de winst. Bij een indoorwedstrijd gaat het vooral om de show die je laat zien en de techniek die daarbij hoort op eigen gekozen muziek.

MVZ heeft op dit moment 3 verschillende teams:

Jeugd Ensemble
Bestaat uit 4 meiden die tussen de 8 en 10 jaar oud zijn. (foto 1)
Jeugd Team
Bestaat uit 6 meiden die tussen de 8 en 9 jaar oud zijn
(foto 2)
Senioren Ensemble
Bestaat uit 4 vrouwen tussen de 30 en 40 jaar
(foto 3)

Alle 3 de teams hebben zich geplaatst voor de Provinciale Kampioenschappen die op 3 november as in `t Harde plaats zullen vinden. Hier strijden alle geplaatste majorettes uit Gelderland en Flevoland tegen elkaar voor een plek op het NK.
MVZ is enorm trots op het feit dat ze na 1 jaar indoor, met alle 3 de teams, al de plaatsingen voor dit kampioenschap hebben gehaald.

Het senioren ensemble is een uniek ensemble. Er zijn namelijk niet veel verenigingen die nog senioren van deze leeftijd hebben. Het plezier van het zelf nog meedraaien staat bij deze dames voorop!
Zij vinden het ook belangrijk om te laten zien aan anderen dat er geen leeftijdsgrens hoeft te bestaan bij de majorettes.

MVZ traint op donderdagavond in de gymzaal van de Roncallischool in Zeddam.

Voor meer informatie over de trainingen en de vereniging kijk op: www.majoretteverenigingzeddam.nl

Meer berichten