D.E.S. Nieuw-Dijk op de Franse toer

NIEUW-DIJK - Al weken lang klinken er op maandagavond Franse melodieën in zaal Steak’m. Muziekvereniging D.E.S. repeteert voor het najaarsconcert op 27 oktober. Het thema van het concert is ‘Frankijk’.

Het programma voor deze avond bestaat uit Franse muziek: popliedjes, filmmuziek en klassieke stukken en varieert van het luchtige ‘Common ça va’ tot het klassieke ‘An American in Paris’ van Gerschwin. Bij het nummer ‘Sous le ciel de Paris’ speelt accordeonist Harry IJsveld mee om de typische Franse sfeer te creëren.

Sinds het voorjaar staat fanfare D.E.S. onder leiding van Jilt Jansma. De slagwerkgroep heeft vanaf de oprichting in 2011 Edwin Rosmulder als dirigent. Beide orkesten vullen een deel van het concertprogramma. Als gezamenlijk nummer wordt Carnaval de Paris gespeeld, de herkenningsmelodie van het WK van 1998 in Frankrijk.

De organisatie van het concert is in handen van Eric Boerstal, Denny Gies, Thea van Houten en Koen Raben. De presentatie is voor het eerst in handen van de toneelgroep van het KVG uit Nieuw-Dijk.

Het concert op zaterdagavond 27 oktober begint om 19.30 uur in zaal Steak’m in Nieuw-Dijk.

Entree is 5 euro (inclusief Franse hapjes).

Meer berichten