Harmonie KnA Zeddam in actie tijdens het Muziekfestival in Zutphen
Harmonie KnA Zeddam in actie tijdens het Muziekfestival in Zutphen

Geslaagd muziekfestival voor harmonie KnA Zeddam

ZEDDAM - Leden en bestuur van Harmonie Kunst na Arbeid zochten een doel waarbij opleiding, motivatie, leuk muziek maken (op een speelse manier) en een voor de vereniging maximaal niveau bij elkaar kwam.

Dit doel is gevonden in de deelname aan het Hanzefestival in Zutphen. Dit festival, uitstekend georganiseerd door Musidesk (Rijnbrink) vindt tweejaarlijks plaats in de Buitensociëteit van de Hanzehof in Zutphen.

De Hanzehof was gekozen als festivaltempel, omdat het een prachtige zaal heeft die perfect klinkt en tot de verbeelding spreekt, waar de geest van Apollo rondwaart en waar iedere muzikant op het podium met volle teugen geniet. De eigenheid van het Hanzefestival is besloten in de manier waarop de deelnemers werden beoordeeld: met een persoonlijk gesprek tussen jury en dirigent, een directe feedback van het optreden in optische zin en een beoordeling door de kinderjury. Als basis geldt een vrije programmakeuze en laagdrempelige voorwaarden. Uiteraard vond de jurering plaats op het niveau van de vereniging.

De repertoirecommissie had, in nauw overleg, met dirigent Boris Jansen gekozen voor een viertal muziekstukken: Flashing Winds van Jan van der Roost; Ministry of Winds van Jacob de Haan; On a Hymnsong of Philip Bliss van David R. Holsinger en Dances of Innocence van Jan van der Roost. Vier prachtige werken met elk een geheel, vaak aangrijpend, eigen verhaal.

De voorbereiding gold als een belangrijk onderdeel voor het behalen van de verenigingsdoelstellingen en bovenal voor het behalen van de muzikale ambities. Dit monde uit in een hoogtepunt van het verenigingsjaar: het studieweekend.

Na het optreden werden we beloond met een 8,0 voor de presentatie en een 8,5 voor muzikaliteit. Iets waar we erg trots op mogen zijn! Voor Kunst na Arbeid Zeddam was de voorbereiding en het optreden bij het Hanzefestival een absoluut hoogtepunt voor dit jaar. De leden vonden de jurering heel nuttig en innovatief. Samen met het bestuur zullen de leden en de dirigent de aanbevelingen oppakken en gebruiken bij toekomstige optredens.

Meer berichten