Op zaterdag 3 november om 20.00 uur is de Nederlandse film Doris te zien. Tjitske Reidinga (links) speelt één van de hoofdrollen. (foto: PR)
Op zaterdag 3 november om 20.00 uur is de Nederlandse film Doris te zien. Tjitske Reidinga (links) speelt één van de hoofdrollen. (foto: PR) (Foto: ?)

Diemse Filmdagen dit weekend in Filmhuis Didam

van de redactie

Filmhuis Didam houdt dit jaar voor de tiende keer de Diemse Filmdagen. Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 november zijn er drie mooie films te zien.

DIDAM - Filmhuis Didam is in 1998 opgericht. Het is ontstaan uit het Fonds Leefgemeenschap van de Rabobank in Didam. Op 29 januari 1999 draaide Karakter als eerste film. Na negen jaar naar volle tevredenheid te hebben gedraaid in het Liemers College, verhuisde Filmhuis Didam per 1 januari 2008 naar de filmzaal in gebouw Waverlo van complex Meulenvelden. Vrij snel daarna werd de eerste editie gehouden van de Diemse Filmdagen. Aankomend weekend staat dus alweer de tiende editie op het programma.

Papillon

Op vrijdag 2 november draait om 20.00 uur de film Papillon. De remake van de Frans-Amerikaanse avonturenfilm, naar de gelijknamige semi-autobiografische roman van Henri Charrière. Na een onterechte veroordeling voor moord wordt kluisrover Henri Charrière in 1931 voor een levenslange gevangenisstraf verbannen naar Frans Guyana. Hij is vastbesloten zijn vrijheid te herwinnen en sluit daarom een deal met de rijke en eigenzinnige Louis Dega. Na vele mislukte uitbraken worden Henri en Dega overgeplaatst naar het gevreesde Duivelseiland. Nog nooit wist iemand van dat eiland te ontsnappen, maar zelfs na dertien jaar gevangenschap is Henri niet te stoppen. Hij moet en zal op vrije voeten komen … Feestelijke ontvangst vanaf 19.00 uur met live gitaarmuziek en piano.

Doris

Op zaterdag 3 november om 20.00 uur is de Nederlandse film Doris te zien. "Het leven is geen met croissantjes en softijs overladen kampeerfestijn" Aan de vooravond van haar 45ste verjaardag is Doris Doorenbos (Tjitske Reidinga), een gescheiden vrouw met twee kinderen, op een dood punt aanbeland. Terwijl de mensen om haar heen carrière maken en drukke, volwassen levens leiden, is er van Doris' eigen dromen maar weinig terechtgekomen. Voorafgaand aan de film en in de pauze accordeonmuziek door Theo Scholten.

Whitney

Als laatste film van de Diemse Filmdagen is op zondag 4 november om 20.00 uur Whitney te zien. De documentaire vertelt het ongelofelijke en aangrijpende levensverhaal van Whitney Houston. Met nog nooit eerder vertoonde beelden van Whitney, exclusieve demo-opnamen, zeldzame optredens en interviews. Een eerbetoon aan een onvergetelijke zangeres. De muziek tijdens deze avond wordt verzorgd door Three of a Kind.

Meer berichten