In de zomer van 2019 rijden er twee weken lang geen treinen door werkzaamheden aan het spoor. (foto: Danny van der Kracht)
In de zomer van 2019 rijden er twee weken lang geen treinen door werkzaamheden aan het spoor. (foto: Danny van der Kracht)

In de zomer twee weken lang geen treinverkeer

Het spoor tussen Zevenaar en Didam wordt verdubbeld. Strukton Rail BV is onlangs gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Vanaf begin 2019 start de uitvoering van het verdubbelingsplan.

DIDAM/ZEVENAAR - Vanaf januari 2019 gaat het serieuzere werk beginnen. Over een lengte van vier kilometer verdubbelt de aannemer het spoor vanaf station Zevenaar (ter hoogte van de BAT-loods) tot aan station Didam. Ook worden er aanpassingen uitgevoerd waardoor de snelheid van de treinen verhoogd kan worden. Tussen Wehl en Didam gaan de treinen 130 km/u rijden (was 100 km/u) en van Didam naar Zevenaar gaat de snelheid omhoog naar 120 km/u (was 100 km/u). De werkzaamheden hebben in 2019 ook gevolgen voor de treinreizigers. Er rijden geen treinen in het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 maart 2019 en is er geen treinverkeer mogelijk van zaterdag 27 juli tot en met zondag 11 augustus 2019. Vervoerders organiseren dan alternatief vervoer (bijvoorbeeld inzet bussen). Reizigers worden hierover vroegtijdig door de vervoerders en ProRail geïnformeerd.

prorail.nl/projecten/zevenaar

Meer berichten