Sofia legt een recept uit aan één van de deelnemers tijdens een eerdere kook workshop
Sofia legt een recept uit aan één van de deelnemers tijdens een eerdere kook workshop (Foto: Bruno Oudmayer)

#CookForSyria initiatief in Didam

Koken in Didam houdt op 29 november een speciale kookworkshop met recepten uit Syrië. De opbrengst komt geheel ten goede aan het #CookForSyria initiatief, dat al sinds 2017 geld inzamelt voor Unicef projecten voor Syrische kinderen in dit door burgeroorlog verscheurde land.

DIDAM - Sofia en Bruno Oudmayer, die regelmatig exotische kook workshops in Didam houden, hebben samen met Didamse Syriërs Zenab Alres en Fdao al Jbawi een menu samengesteld uit het #CookForSyria kookboek, een boek waar vele bekende koks, zoals Jamie Oliver en Yoram Ottolenghi, recepten aan hebben bijgedragen. Sofia, die van haar Libanese grootmoeder de keuken van het Midden Oosten met de paplepel kreeg ingegoten, zegt: “Het Syrische eten is op z’n minst zo lekker als het Libanees, maar met de extra twist die deze top koks eraan geven, is het nog interessanter. En met Zenab en Fdao is de authenticiteit gewaarborgd”.

Zenab is in 2013 naar Nederland gekomen. Ze zou nog veel meer willen doen voor de kinderen van haar geboorteland. “#CookForSyria is een enorme beweging in Engeland en Amerika, maar hier in Nederland is nog weinig georganiseerd. Mijn moeder en ik zijn dan ook erg blij met dit initiatief. Als het aanslaat, kunnen we nog meer workshops organiseren, nog meer geld ophalen, nog meer bijdragen aan goede projecten”.

Tijdens de workshop krijgen de deelnemers een aantal in het Nederlands vertaalde recepten uit het boek, die met hulp van Sofia, Zenab en Fdao klaargemaakt worden. Na het koken wordt er gezamenlijk gegeten, en opgeruimd. De recepten zijn niet heel erg moeilijk, en iedereen krijgt ze mee naar huis om thuis nog eens te proberen.

Deelnemen aan de workshop kan voor €37,50. Kosten zijn inclusief alle ingrediënten, en een drankje bij het koken en het opeten.

Informatie en opgeven op www.kokenindidam.wordpress.com of via bruno.oudmayer@gmail.com

Meer berichten