Diverse kinderen uit Montferland gaan binnenkort bloembollen planten. In totaal doen vijf landen mee en worden er 1 miljoen bollen geplant. (foto: PR)
Diverse kinderen uit Montferland gaan binnenkort bloembollen planten. In totaal doen vijf landen mee en worden er 1 miljoen bollen geplant. (foto: PR)

Kinderen planten 1 miljoen bloembollen

Het is weer tijd om bloembollen te planten. Dit najaar leren tienduizenden kinderen, verspreid over Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Canada, hoe en wanneer ze dit moeten doen via een bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Jong geleerd is immers oud gedaan.

MONTFERLAND - In de week van 5 november ontvangen maar liefst 2.285 klassen een Bulbs4Kids-pakket. Met de 600 bloembollen die in elk pakket zitten, betekent dit dat er ruim een miljoen bloembollen in schooltuinen worden geplant. En nog belangrijker: al deze klassen leren dankzij het Bulbs4Kids-lesmateriaal op een leuke en educatieve manier bloembollen kennen.

Deelnemende basisscholen

De 2.285 bloembollenpakketten zijn verdeeld over vijf landen: 424 pakketten zijn bestemd voor Nederlandse basisscholen, 840 voor Duitse basisscholen, 672 voor Engelse basisscholen, 265 voor Franse basisscholen en 84 voor Canadese basisscholen. Deze scholen hebben zich vanaf mei tot en met september ingeschreven. Op bulbs4kids.com is te zien welke basisscholen dit zijn. In de gemeente Montferland doen onder andere de Daltonschool Sint Jozef uit Loil en de Christoffelschool in Didam mee.

Groen is gezond

Met het Bulbs4Kids-bloembollenpakket maken de deelnemende klassen kennis met bloembollen. Het pakket bevat alle ingrediënten om op een educatieve manier kinderen te laten zien en ervaren hoe bloembollen uitgroeien tot kleurrijke bloemen. Aan Bulbs4Kids is ook een leuke foto- en videowedstrijd verbonden. Dat maakt het planten van de bollen nóg spannender! De hoofdprijs is de Gouden Bloembol 2019.

Steeds meer onderzoeken bevestigen de positieve invloed van de natuur op de gezondheid. Spelen in en met een natuurlijke omgeving draagt bij aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen. Het maakt kinderen creatiever, slimmer én fitter. Alleen is de afstand tussen mens en natuur door de verstedelijking nog nooit zo groot geweest als nu. Voor Bulbs4Kids is dit de reden om 2285 gratis Bulbs4Kids-pakketten aan te bieden aan basisscholen, zodat kinderen met elkaar bloembollen kunnen ontdekken.

Organisatie

Bulbs4Kids is een initiatief van iBulb, de promotie-organisatie van de bloembollensector. iBulb heeft mede als doel om via wereldwijde pr- en advertentiecampagnes het gebruik van bloembollen, bolbloemen en bollen-op-pot internationaal te stimuleren.

bulbs4kids.com

Meer berichten