De kinderen van de Mariaschool hebben twee bruine boterhammen volgeplakt met mooie tekeningen als bedankje voor de burgemeester. (foto: Karin van der Velden)
De kinderen van de Mariaschool hebben twee bruine boterhammen volgeplakt met mooie tekeningen als bedankje voor de burgemeester. (foto: Karin van der Velden)

Ontbijten met de burgemeester

Karin van der Velden

Meer dan een half miljoen kinderen gaan van 5 tot en met 9 november gezond ontbijten op school. Ze leren in die ontbijtweek alles over de beste start van de dag. Burgemeester Peter de Baat trakteerde maandagmorgen 26 leerlingen van groep zes (9 of 10 jaar) van de Mariaschool uit 's-Heerenberg op een ontbijt in de raadszaal in Gouden Handen.

's-HEERENBERG - De gemeentebodes en de medewerkers van het Werkcafé hebben deze morgen een uitgebreid ontbijtbuffet verzorgd. Alle kinderen die binnenkomen krijgen een hand van burgemeester De Baat. De burgemeester had natuurlijk ook naar school kunnen gaan, zoals in de meeste anderen gemeenten, maar dit was een goede gelegenheid om de kinderen de raadszaal te laten zien. En hoe leuk is het dan dat je aan de raadstafel mag ontbijten. De kinderen weten heel goed wat een gezond ontbijt is: fruit, zuivel en bruin brood. Ruth Mijnen is aanwezig als wethouder van Onderwijs. Ze vertelt dat ze af en toe overleg heeft met de juffen en meesters. Als de burgemeester vraagt wat de gemeente doet, weet Sam dat je er paspoorten kunt halen en dat je hier komt als er verkiezingen zijn. Andere kinderen weten dat de gemeente ook regelt dat er zebrapaden komen. Ook kom je hier om een prikje te halen, omdat het consultatiebureau hier zit. De Baat vertelt dat 25 mannen en vrouwen, die door de inwoners van Montferland zijn gekozen, hier bespreken wat er in de gemeente moet gebeuren. Bijvoorbeeld waar de nieuwe weg moet komen of over de sportvelden. Een van de kinderen weet meteen dat dit te maken heeft met twee extra teams voor voetbalvereniging MvR. Als iedereen het ontbijt heeft gepakt van het rijk uitgestalde buffet, is het tijd voor cadeaus. De kinderen hebben twee bruine boterham volgeplakt met mooie tekeningen.

Meer berichten