Het campagneteam van Rijden Zonder Invloed komt op maandag 12 november naar 's-Heerenberg. (foto: PR)
Het campagneteam van Rijden Zonder Invloed komt op maandag 12 november naar 's-Heerenberg. (foto: PR) (Foto: Eigen foto)

Rijden Zonder Invloed bij De Haas

van de redactie

Maak ook de afspraak met jezelf

Iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is. Toch stappen er nog steeds mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. De campagne Rijden Zonder Invloed (ROV) heeft als doel om rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen - en de gevolgen daarvan - sterk te verminderen.

's-heerenberg - Op maandag 12 november komt het campagneteam naar 's-Heerenberg om leerlingen van Verkeersschool De Haas bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer. Het campagneteam neemt een theorieles over van de rijschool en gaat op een interactieve wijze het gesprek aan over alcohol en drugs in het verkeer. Op deze manier maken zij toekomstige bestuurders bewust van de gevaren van rijden zonder invloed. Gedurende de les mogen deelnemers ook alcohol- en drugsbrillen opzetten om zelf eens te ondervinden hoe gevaarlijk rijden onder invloed nu echt is. Verkeersschool De Haas is te vinden aan de Lengelseweg 14 in 's-Heerenberg. Het campagneteam is om 18.30 uur en 20.00 uur aanwezig. Het campagneteam hoopt dat alle toekomstige bestuurders daarna zullen zeggen: "Ik spreek af dat ik nooit achter het stuur stap als ik alcohol heb gedronken, drugs heb gebruikt of zware medicijnen heb geslikt. En, als ik deze middelen wel heb gebruikt, zorg ik ervoor dat ik op een andere, veilige, manier thuis kom. Ik rijd altijd zonder invloed!"

Rijden zonder Invloed

Het campagneteam is op pad in Overijssel en Gelderland met activiteiten op allerlei, zoals festivals en evenementen en (rij)scholen. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is. Op de website rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden.

Maak ook de afspraak

Autorijden vraagt om een heldere blik. Stap dus niet met alcohol, drugs en zware medicijnen achter het stuur. Als je deze middelen wel hebt gebruikt, zorg dan dat je op een andere, veilige, manier thuiskomt. Vanuit de campagne worden automobilisten op allerlei plekken opgeroepen om deze afspraak te maken. Doe ook mee door op rijdenzonderinvloed.nl op de speciale button te klikken.

Over Rijden Onder Invloed

De campagne is een initiatief van het ROV Oost-Nederland. Het ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel dé partner voor verkeersveiligheid. Met hun kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengen zij de juiste partners bij elkaar en initiëren ze projecten. Ze richten zich daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. De ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis! Het ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincie Overijssel en de provincie Gelderland.

rijdenzonderinvloed.nl

Meer berichten