Carnavalslied voor Henry Welling

Elsie Schoorel

Schunkelen op Met Marie

Henry Welling is beroemd in de Achterhoek en de Liemers om zijn liedjes in dialect die hij met gitaar laat horen. Denk aan Zorgcentrumblues en Met de kont op de koebak. Ook al is hij in het dagelijks leven gemeenteambtenaar, muziek is zijn passie; hij maakte al zo'n zes cd's. Nu brengt hij voor het eerst een echt carnavalsnummer: Met Marie.

Zeddam - Voor iemand die is geboren en opgegroeid in Kilder en die nu alweer zo'n twintig jaar in Zeddam woont, hoort carnaval erbij. "Sinds 1982 treed ik al op bij de pronkzittingen. Ik ben zelf eigenlijk niet zo'n carnavalsvierder, maar de pronkzitting vind ik altijd leuk om bij te zijn. Ik heb al diverse nummers geschreven om te brengen met carnaval, maar niet echt een carnavalsnummer."

Normaal gesproken is zijn stijl namelijk richting country en blues, maar Henry laat zich niet graag in een hokje stoppen. "Ik heb mijn eigen stijl ontwikkeld en ben een echte singer-songwriter. Liedjes schrijven en die met de gitaar uitvoeren, dat past het beste bij mij. Ik heb geen eigen band, maar werk wel geregeld met diverse muzikanten samen."

Vorig jaar schreef hij een paar liedjes voor carnaval die erg in de smaak vielen, waaronder Met Marie. Hiervan heeft hij nu een demo opgenomen. "Het is geen traditioneel carnavalsnummer, het blijft wel Henry Welling. Maar ze kunnen er lekker op schunkelen en hossen."

Lees verder in het Montferland Journaal van dinsdag 13 november 2018

Meer berichten