Sinterklaas in de luchtballon
Sinterklaas in de luchtballon (Foto: ?)

Komende week in Filmhuis Didam

Vrijdag 23 november en maandag 26 november om 20.00 uur kunt u in Filmhuis Didam kijken naar de prachtige verfilming van de bestseller roman 'On Chesil Beach' van Ian McEwan.

Het is de zomer van 1962 en Engeland is slechts een jaar verwijderd van grote sociale veranderingen, Beatlemania, de seksuele revolutie en de Swinging Sixties. Op de avond van hun huwelijk dineren Florence en Edward op hun kamer in een bedompt hotel bij Chesil Beach in het Engelse Dorset. Hier blikt het stel terug op hun ontluikende romance, ongemakkelijk over de aanstaande huwelijksnacht. De verzwegen misverstanden en angsten van die avond zullen hun levens voor altijd veranderen. Geliefd Brits auteur Ian McEwan schreef zelf het scenario voor de verfilming van zijn gelijknamige roman.

En op woensdagmiddag 28 november is het Filmhuis 's middags voor de kinderen. Dan vertonen wij 'Sinterklaas en de vlucht door de lucht'. Er is een voorstelling om 13.30 uur en om 15.30 uur.
De verwende Floor vraagt aan haar steenrijke vader een zwembad vol chocolademunten. Wanneer Sinterklaas hem hierbij niet kan helpen, ontvoert hij de Sint met zijn luchtballon. In ruil voor 1 miljoen munten zal hij Sinterklaas vrijlaten. Lukt het de Pieten om de munten te maken, zodat de Sint op tijd is voor pakjesavond?

Filmhuis Didam is te vinden in Meulenvelden, Waverlo 2 te Didam.
Meer informatie over films of het filmhuis en reserveren: www.filmhuisdidam.nl.

Meer berichten