Adviseurs van het Europees Portaal voor Beroepsmobiliteit geven in de trein meer informatie over werken in Duitsland. (foto: PR)
Adviseurs van het Europees Portaal voor Beroepsmobiliteit geven in de trein meer informatie over werken in Duitsland. (foto: PR)

EURES-adviseurs geven advies in trein

van de redactie

Informatie over werken in Duitsland

Boodschappen doen en tanken in Duitsland is voor de inwoners van de Nederlands-Duitse grensstreek aan de orde van de dag. Het oversteken van de grens is vanzelfsprekend geworden. Als we kijken naar de werkvloer, dan liggen de zaken echter heel anders.

regio - Onder andere bureaucratische obstakels zorgen ervoor dat slechts weinig mensen dagelijks de grens oversteken om in het buurland te gaan werken. En dat terwijl er juist daar goede kansen liggen. Op donderdag 22 november aanstaande geven adviseurs van het Europees Portaal voor Beroepsmobiliteit van 6.00 tot 11.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur in de trein RE 19 van Arnhem naar Oberhausen meer informatie over de ins & outs van werken in Duitsland.

Waarom in de trein?

Grensoverschrijdende mobiliteit wordt steeds belangrijker, want de arbeidsmarkt stopt niet bij de grens. En wat is een betere locatie voor grensoverschrijdende voorlichting dan een Nederlands-Duitse trein? Voordat men echter in Duitsland aan de slag gaat is het belangrijk om informatie in te winnen over onderwerpen als de zorgverzekering, sociale verzekeringen en de pensioenvoorzieningen. De EURES-adviseurs van UWV, de Agentur für Arbeit Kleve en het GrensInfoPunt Rijn-Waal helpen geïnteresseerde treinreizigers op 22 november 2018 graag op weg in het buurland. Daarnaast checkt het team van adviseurs graag of bestaande grenspendelaars aan alle relevante zaken hebben gedacht die komen kijken bij het werken over de grens. De trein stopt aan Nederlandse zijde in Arnhem en Zevenaar. Potentiële grenspendelaars kunnen niet alleen in de trein terecht voor gratis advies, maar ook op het grote, openbaar toegankelijke maandelijkse spreekuur bij het GrensInfoPunt Rijn-Waal (Emmericher Straße 24, 47533 Kleve, Duitsland) op 27 november aanstaande van 09.00 uur tot 12.30 uur. Het is bedoeld voor potentiële en huidige grenspendelaars, maar ook voor mensen die al in het buurland hebben gewerkt en bijvoorbeeld recht hebben op pensioen uit Duitsland.

Meer berichten