Daniel Schmitz wint het Achterhoeks Buutkampioenschap
Daniel Schmitz wint het Achterhoeks Buutkampioenschap (Nicole Bolder Fotografie)

Daniel Schmitz is de grote winnaar van het Achterhoeks Buutkampioenschap.

ETTEN - Daniël Schmitz (’s-Heerenberg) won zowel bij de vakjury als de publieksjury de welverdiende prijzen met zijn buut als Willem Pieterse die werkloos thuis zit na de sluiting van de Albert Heijn. Na een verdienstelijke derde prijs vorig jaar, won hij dit jaar beide prijzen.

De tweede prijs bij de vakjury was voor Willem Rouwhorst met een buut over “Boer zoekt vrouw” de derde prijs was prooi voor Vincent Nijhof.

Daniel nam het publiek op grootse wijze mee in een buut met veel humor. Willem had met zijn buut de lachers op zijn hand met een hoge grapdichtheid over zijn leven op zoek naar een vrouw en Vincent met zijn buut als “Volkerts Frituurschuur” was wederom in de details uitgewerkt.

Verder stonden op het podium, Joost en Martijn uit Groenlo als Handhavers van de gemeente, die zich verdiept hadden in de actualiteit van Etten en omstreken. Niels Berendsen, die namens de oganiserende vereniging in de ton stond, ging op vakantie naar warme oorden. Uit Zeddam waren de jagers, Jorg Knuvink en Wilbert Evers, die het publiek vermaakten met hun buut Gin Nee-gers.

Marcel Braam was als Maurice de (hulp)hond en de enige vrouw in het gezelschap was Linda Migchelbrink. Zij was het slotstuk van de avond was als “Easy Jet”. Een enorm vermakelijke buut waar ze de avond op vermakelijke wijze afsloot.

In drie jaar tijd is het Achterhoeks Buutkampioenschap uitgegroeid tot een regionaal fenomeen. Van heinde en ver komen de gasten en deelnemers naar het Achterhoeks Buutkampioenschap dat georganiseerd wordt door deze jonge vereniging uit Etten, de Deurzetters. De Deurzetters zijn in 2015 opgericht, maar hebben zich snel geprofileerd in de regio als een ondernemende vereniging.

Dat dit evenement een schot in de roos was, bleek wederom uit de kaartverkoop. De 250 kaarten vlogen als zoete broodjes over de toonbank en het evenement was al snel weer uitverkocht.

“Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd”, aldus voorzitter Maurice Scholten. “Wij zijn van mening dat er in onze regio veel humoristisch talent zit en met dit kampioenschap hopen we onze carnavalsverenging nog beter op de kaart te zetten en onderlinge uitwisseling van buutreedners te stimuleren”. Dat bleek afgelopen zaterdagavond wederom bij onze prachtige residentie Köster, waar op hoog niveau het publiek vermaakt werd.

Meer berichten