Scene uit de voorstelling 'Ja zuster nee zuster'
Scene uit de voorstelling 'Ja zuster nee zuster' (Foto: 't Huis Theater)

Geslaagde voorstelling bij dagopvang van Welcom

van de redactie

De jaarlijkse feestelijke middag voor deelnemers aan de dagopvang van Welcom, hun partners/mantelzorgers en de (vrijwillige) medewerkers werd onlangs gehouden.

kilder - Groot was de verrassing bij de 65 aanwezigen toen bleek dat de feestruimte bij zaal Teunissen in Kilder geleidelijk werd omgetoverd tot een echt theater. Zo werd langzaam, maar zeker de spanning opgebouwd. Een van de aanwezigen laat weten: "We zaten lekker veilig met koffie en gebak, maar toch … Steeds een schuin oog op dat podium en de oren gericht op allerlei spannende geluiden vanachter de coulissen. Zo vaak zijn we niet in een theater en zo vaak komt het theater al helemaal niet bij ons thuis!" De voorpret was spannend en verhoogde de feestvreugde. Om half drie was het dan zo ver, een gong kondigde aan dat de voorstelling van 't Huis Theater ging beginnen. Zij brachten de bekende voorstelling Ja zuster, nee zuster. Ondeugende, vrolijke, prikkelende en ontroerende liedjes wisselden elkaar rustig af. Allemaal bekend en in de zaal was het een gezoem van zachtjes meezingende of mee neuriënde mensen. Muziek neemt je mee, ook terug in de tijd. De sketches en verkleedpartijen waren verrassend en soms hilarisch. De "stagiaire" die in het kader van Waardigheid en Trots oefeningen met de aanwezigen deed bracht velen aan het lachen. "Dat is nou het mooie aan zo'n voorstelling", verzuchtte een andere aanwezige. "Op deze manier betrekken ze je er helemaal bij, je vergeet wat er om je heen gebeurt. Veel mooier dan een film, want alles gaat hier rustiger. Ze passen zich zo goed aan ons aan!"

Na de voorstelling werd iedereen verwend met verschillende stamppotten, verrassende stoofpotjes en overheerlijke toetjes. Een van de gasten vroeg aan het eind van de middag de microfoon en kort maar krachtig maakte hij duidelijk dat het een heerlijke middag was geweest. De volgende dag hoorden de taxichauffeurs het verhaal in geuren en kleuren: alleen maar lovende woorden voor de mensen van het theater en voor de bediening van zaal Teunissen.

Meer berichten