Gezellige kerstmarkt in Meulenvelden

Karin van der Velden

Kunst en curiosa in grote hal

In Meulenvelden wordt op vrijdag 14 december in het atrium van 16 tot 20 uur een kerstmarkt gehouden. Er zullen ongeveer dertig kramen staan, met een grote diversiteit aan artikelen. Een huifkar pendelt heen en weer tussen het centrum en Meulenvelden, ook voor deelnemers aan de Route d'Amuse, die bij Burgers van Diem een lekkernij komen proeven.

DIDAM - De kerstmarkt in Meulenvelden wordt door Stichting Bruisend Meulenvelden gehouden om voor de bewoners van Liemerije Meulenvelden en hun families een gezellige kerstsfeer te creëren. Inwoners van Didam en wijde omgeving zorgen daarbij voor extra reuring in het gebouw en zijn van harte uitgenodigd.

De ongeveer dertig kramen zijn gevuld met kerstartikelen, vaak zelfgemaakt, een verscheidenheid aan kunst en ambachtelijk gemaakte producten, zoals zeepjes, knuffels en sieraden. Cliënten van Zozijn verkopen hun zelfgemaakte producten. Roelie Talens staat er met haar inmiddels welbekende streekproducten, zoals ambachtelijk gemaakte jam en mosterd. Welfare verkoopt er handschoenen, dassen en truien. De opbrengst ervan is bestemd voor het Rode Kruis. Zij breien overigens ook op bestelling speciale producten in de door klanten gewenste kleuren. U kunt tijdens de kerstmarkt uw bestelling plaatsen. Niek Heijmen brengt als persoon al de nodige gezelligheid, maar neemt nu ook nog eens zijn lekkere punch mee. Midwinterhoornblazers zullen dit jaar buiten staan om de bezoekers aan de kerstmarkt te verwelkomen, zij zullen ook binnen de fraaie klanken van dit bijzondere muziekinstrument laten horen. Elk uur kunnen er prijzen gewonnen worden met het rad van fortuin.

Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd. Medewerkers van Liemerije maken en verkopen oliebollen en wafels, met de opbrengst hiervan wordt een deel van de kosten van de kerstmarkt betaald. Burgers van Diem sluit aan bij de Route d’Amuse. U wandelt u een culinaire route en onderweg krijgt u heerlijke amuses voorgeschoteld. Bij de deelnemers Jan&Jan, IJs&More, De Eetkamer, ‘t Eethuys, Burgers van Diem en Gasterij de Harmonie kunt u voor € 7,50 een stempelkaart kopen. De kerstmarkt in Meulenvelden valt samen met het evenement sfeervol kerstshoppen in het centrum van Didam, er rijdt een huifkar van Belfjor heen en weer, met op de bok een kerstman. In Meulenvelden deelt de kerstman lekkere snoepjes uit. Tonnie Boerboom zorgt met z’n keyboard voor de muzikale omlijsting.

Vanaf 13 december staat in de hal van Meulenvelden al een mooie kerststal met grote beelden, die kan tijdens de kerstmarkt en de weken daarna bewonderd worden. Het geld voor de kerststal werd een paar jaar geleden door vierdaagselopers van Diafaan bij elkaar gebracht. De kerstmarkt wordt in samenwerking met de marktvereniging georganiseerd. De wekelijkse markt is deze vrijdag open tot 18.30 uur. Binnen zorgen de kraamhouders voor een kerstsfeer en er wordt gratis chocolademelk geschonken.

Meer berichten