Er zullen weer allerlei leuke kerstartikelen te koop zijn tijdens de kerstmarkt op vrijdag 14 december in Didam. (foto: Karin van der Velden)
Er zullen weer allerlei leuke kerstartikelen te koop zijn tijdens de kerstmarkt op vrijdag 14 december in Didam. (foto: Karin van der Velden)

Kom sfeervol kerstshoppen in Didam

Karin van der Velden

Kerstmarkt in het centrum

De kerstmarkt in Didam is dit jaar op vrijdagavond 14 december. Op deze donkere decemberavond straalt het centrum een gezellige kerstsfeer uit. De kerstmarkt begint om 16.00 uur met een lampionnenoptocht voor kinderen. De optocht begint bij IJs&More en eindigt bij Euronics Wiendels, waar alle kinderen een glaasje chocomel krijgen.

DIDAM - De Didamse winkeliers heten bezoekers aan de kerstmarkt welkom met verschillende leuke aanbiedingen en leuke acties. Voor de winkeldeuren staan zo'n veertig kramen die op allerlei manieren worden gevuld. Winkeliers zullen zelf producten voor een gezellige kerst verkopen en deze kramen worden afgewisseld met kramen waar hobbyisten meer van hun hobby laten zien en waar je ook bijzondere handgemaakte artikelen kunt kopen.

De levende kerststal is inmiddels zo'n begrip dat deze natuurlijk niet mag ontbreken. Jozef, Maria en twee herders zijn er ook dit jaar weer bij! In de stal zijn allerlei kleine en grote dieren die zich graag laten knuffelen. Kleine kinderen kunnen bij de kerststal een ritje op een ezeltje maken. Natuurlijk loopt de kerstman rond en hij gaat graag met jou of jouw kinderen op de foto. Vorig jaar was de balloon saloon in kerstsfeer een groot succes, deze en tal van andere attracties staan voor de kinderen klaar. Helemaal nieuw is de arrenslee met rendieren die door de straten rijdt. Op de facebookpagina Kerstmarkt Didam ziet u hiervan een preview.

In de Spoorstraat treden de koren Just4Fun en Qoorieus op met een speciaal kerstrepertoire.

Natuurlijk wordt de inwendige mens ook niet vergeten. Er is een rijdende poffertjeskraam met muziek die door de straten trekt, de uitgedeelde poffertjes zijn helemaal gratis. Bij de Nettorama treden Theo en Wietske op met een sfeervol repertoire en hier biedt Gastvrij Didam je een gratis glaasje chocomel of glühwein aan. Net als voorgaande jaren organiseert de lokale horeca weer de ''Route d'Amuse''. Je wandelt een gezellige (culinaire) route en onderweg krijg je heerlijke amuses voorgeschoteld. Bij Jan&Jan, IJs&More, De Eetkamer, 't Eethuys, Burgers van Diem en Gasterij de Harmonie kunt u voor € 7,50 een stempelkaart kopen. Als je niet te ver wilt lopen, kun je tussen 17 en 20 uur gebruik maken van een huifkar, die met de kerstman op de bok tussen Jan&Jan en Burgers van Diem pendelt. De huifkar stopt ook bij het centrumpunt, dat deze avond speciaal is geopend om vragen over het centrumplan te beantwoorden.

Na de kerstmarkt hoef je zeker nog niet huiswaarts te gaan. De Didamse horeca verwelkomt je graag voor een gezellig samenzijn.

Het centrum is deze dag grotendeels afgesloten voor doorgaand verkeer. U kunt deze dag maar beter de rondweg gebruiken. De winkels zijn tot 14.00 uur bereikbaar. Zowel overdag als 's avonds kunt u uw auto op diverse plekken vlakbij het centrum gratis parkeren. Komt u met de trein, dan loopt u vanaf het station zo het winkelgebied in.

Meer berichten