Marian van Kringloopcentrum de Liemers (links) met de box voor tweedehands schoonheidsproducten, op initiatief van Sunniva (rechts).
Marian van Kringloopcentrum de Liemers (links) met de box voor tweedehands schoonheidsproducten, op initiatief van Sunniva (rechts). (Foto: Elsie Schoorel)

Schoonheidsproducten voor goed doel

Elsie Schoorel

Inleverpunten in Montferland

Zangeres Sunniva uit Zeddam gaat beautyproducten inzamelen voor de landelijke Soap Foundation. In de Achterhoek en Liemers was nog geen 'droppoint', maar nu kunnen mensen in diverse winkels terecht met hun crèmes, lotion, shampoo en make-up. Sinds 5 december staat er een inleverbox in kringloopcentrum De Liemers in 's-Heerenberg. De producten zijn bestemd voor mensen in opvanghuizen.

's-Heerenberg - Ex-topzwemster Inge de Bruijn zette op 20 november een oproep op Instagram om de Soap Foundation te steunen, een initiatief van de Soap Treatment Store. De Bruijn zette erbij dat ze zelf als kind met haar moeder naar een blijf-van-mijn-lijfhuis moest vluchten. Sunniva was hierdoor geraakt. "Ik vind het geweldig dat zo'n bekende vrouw zich zo kwetsbaar opstelt door dit te delen."

Een ander blij maken

Ze zocht contact met de stichting. "Omdat ik dit een mooi initiatief vind: dat ze zich inspannen om mensen te voorzien van producten die voor velen normaal zijn, maar niet voor iedereen. Vandaar de slogan: 'Beauty should not be a luxury'. Mensen in een blijf-van-mijn-lijfhuis kunnen heel blij zijn met een proefmonstertje, nagellak, tandpasta of wat dan ook. En iedereen heeft wel dat laatje in de badkamer waar nog iets ligt dat niet gebruikt wordt, bijvoorbeeld ooit cadeau gekregen. Waarom dan niet een ander er blij mee maken?"

Voor het inleveren van de producten zijn standaard boxen beschikbaar, maar Sunniva liet er geen gras over groeien en maakte zelf een box van een paar dozen. "We waren toch voor Sinterklaas aan het knutselen."

Mooi en warm gesprek

Deze box staat nu in kringloopcentrum De Liemers, waar Sunniva graag komt snuffelen. "Ik houd heel erg van tweedehands zaken en heb een gezin met twee jongens; ik kijk altijd rond of ik iets leuks kan vinden. Ik kwam in deze winkel en had een mooi en warm gesprek met Marian. Zij is een heel bijzonder en lief mens en doet veel goed voor iedereen." Marian vond de actie meteen een leuk idee.

Binnen een paar dagen heeft Sunniva ook anderen enthousiast gemaakt. Een box van de Soap Foundation komt in elk geval ook in Didam bij Berna Mode en de Nox Beauty Salon, en bij Slagerij Agelink in Zeddam. Sunniva is er enorm blij mee. "Het maakt zó veel uit als mensen zichzelf kunnen verzorgen; het is een vorm van verwennerij. Als je niet lekker in je vel zit en je trekt dan juist je feestkleding uit de kast, kamt je haren en doet make-up op, helpt dat om je beter te voelen. En dat gun ik juist mensen die het moeilijk hebben. Ik wil dat ze voelen dat ze niet alleen zijn. En dat ze zich niet hoeven te schamen. Zelf heb ik mijn zware periode achter me gelaten; ik voel me nu rijk, met mijn man en twee kinderen. En ik doe wat ik het liefste doe: muziek maken en zingen bij Rubia Morena. Mijn droom is om het leven van andere mensen fijner te maken, juist als ze in de put zitten."

Meer berichten