Alleen echte bikkels durven natuurlijk een nieuwjaarsduik te maken in het ijskoude water van het baggergat. (foto: Harry Peters)
Alleen echte bikkels durven natuurlijk een nieuwjaarsduik te maken in het ijskoude water van het baggergat. (foto: Harry Peters) (Foto: Harry Peters)

Alle bikkels verzamelen

van de redactie

Dinsdag 1 januari om 13.00 uur is het weer zo ver. De traditionele nieuwjaarsduik wordt dan weer gehouden. Zoals al twintig jaar het geval is, zal het ook dit keer een enorm succes worden.

didam - De duik gaat altijd door. Carnavalsvereniging De Geinsköp en triatlonvereniging Triathliem hebben de organisatie van deze koude waterduik weer op zich genomen. Dit mede gezien het succes en de positieve reacties van vorig jaar toen maar liefst weer 242 bikkels het water indoken. Meer dan achthonderd toeschouwers hebben dit koude spektakel aanschouwd.

Naast een sportieve duik betekent dit evenement voor vele Didammers een samenkomst en een moment van handen schudden voor een gelukkig en voorspoedig nieuwjaar. Café/zaalhouder Plok zorgt voor koffie en glühwein om te zorgen dat zowel de deelnemers als de toeschouwers een beetje warm blijven. Ook voor een stukje entertainment en muziek zal worden gezorgd. Het water in het baggergat is in de regel één tot twee graden kouder dan het zeewater bij Scheveningen waar jaarlijks ook een duik plaatsvindt. Om 13.00 uur precies zal op nieuwjaarsdag het startschot klinken voor de duik in het frisse water van het baggergat in het natuurgebied de Nevelhorst in Didam. Omkleedgelegenheid is er aanwezig in de vrachtwagen van Vink Kunststoffen en de deelname is zoals altijd gratis. Kampioensbakker Berntsen heeft weer 350 oliebollen aangeboden. Het geheel wordt opgeluisterd door commentaar en muziek. De Didamse EHBO is aanwezig en een tweetal duikers zorgen voor de veiligheid.

Voor informatie kun je terecht bij de site van Triathliem, Harry Derksen (tel. 0316-220728) en Harry Peters (0316-225474).

Meer berichten