Lizzy Ossevoort en haar band op Huis Bergh
Lizzy Ossevoort en haar band op Huis Bergh (Foto: Robin Sommers)

Prachtig kerstconcert op Huis Bergh

’s-HEERENBERG – Zangeres Lizzy Ossevoort uit Halle heeft voor een stampvolle entreehal in Huis Bergh een prachtig kerstconcert verzorgd. Begeleid door een stel geweldige muzikanten van het niveau Metropoleorkest bracht zij bekende en onbekende kerstliedjes, waarvan zij van sommige ook nog eens de schrijver/componist was. Met het naar ’s-Heerenberg halen van Lizzy Ossevoort zette Fons van Pul en zijn Montferland Cultuurfonds een traditie voort, namelijk het verzorgen van een kerstconcert mede ten bate van de Stichting Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding.

Jazz-zangeres Lizzy Ossevoort is een enorm talent met een prachtige stem, wat niet onopgemerkt is gebleven. In 2013 schitterde ze in The Voice of Holland en won vervolgens verschillende prijzen bij het Jazz Vocalistenconcours, het Prinses Christina concours en won ze de Conservatorium Talent Award. Met een negen studeerde ze af op het Conservatorium in Arnhem. Ze is momenteel 22 jaar en heeft nu al een nummer voor het Metropole-orkest op haar naam staan. Sinds een paar maanden woont ze in New York en is daar begonnen aan de Masters op The Manhattan School of Music.

Voor de open haard in de hal van het kasteel naast een enorme kerstboom met wel 1000 lichtjes begon de jazz-zangeres met een eigen nummer en zong vervolgens nummers van ondermeer Louis Armstrong, Sting, Toon Hermans, Bing Crosby en Simply Red.

Tijdens het gevarieerde programma vond de zangeres uit Halle, die haar roots niet verloochent, want in de wandelgangen praat ze nog zo plat als een dubbeltje, werd begeleid door Karel Boeklee op de piano, Peter Tiehuis op gitaar, Boudewijn Lucas op basgitaar en Jasper van Hulten op drums. Soms bleef de begeleiding beperkt tot alleen piano, zoals tijdens de prachtige ballade ‘Als de liefde niet bestond.’

Indrukwekkend was ook de vertolking van de gospelsong ‘Go tell it on the mountains’, net als het slotlied ‘ I’m dreaming of a white Christmas’ dat volmondig door de stampvolle zaal werd mee ge zongen. De hal was tot de laatste plaats bezet en Fons van Pul was dan ook blij dat hij een cheque van € 2.000,00 aan Wim Hendriksen van Bergh in het Zadel kon overhandigen. De laatste was trots te kunnen melden dat hij een dag eerder de 175ste Ambassadeur voor zijn stichting had kunnen binnen halen.

Meer berichten