De familie Rosendaal is de  hoofdsponsor van de Beekse winterbosloop die binnenkort wordt gehouden. (foto: E. den Exter)
De familie Rosendaal is de hoofdsponsor van de Beekse winterbosloop die binnenkort wordt gehouden. (foto: E. den Exter) (Foto: E den Exter)

Veranderingen bij de Beekse winterbosloop

Stichting Omloop Beek - afgekort S.O.B. - heeft de bestaande route vervangen en omgezet in een nieuwe hardlooproute voor 2019.

BEEK - Ze beginnen de eerste twee zondagen van januari (20 en 27 januari) en de eerste zondag van februari (4 februari) met de Beekse winterbosloop. Dit parcours is ook aangepast en de deelnemers starten nu van af het grasveld nabij Peeske. Hier staat de gerenoveerde schaftwagen opgesteld en de bus met de tijdswaarneming door middel van chip en fotofinish. Dit jaar is ook nieuw dat alle deelnemers met een chip lopen, omdat deze manier van tijdwaarneming nauwkeuriger en sneller is. Natuurlijk had dit financiële gevolgen, maar door het aantrekken van sponsor Rosendaal schildergroep zijn deze problemen grotendeels opgelost. Verder is het inschrijfgeld verhoogd, mede door een verplichte afdracht voor Natuurmonumenten. Het parcours van de Beekse winterbosloop is ook geheel vernieuwd. Vier keer hetzelfde rondje met het venijnige bultje is er niet meer. Nu is het parcours verlengd zonder vervelende kuitenbijters. Verder zijn de te winnen prijzen veranderd in de vorm van dinerbonnen. Kijk voor meer informatie op de onderstaande website.

sob-beek.nl

Meer berichten