Op bezoek in Keulen
Op bezoek in Keulen (Foto: PR)

Barghse Jonges reiken cheques uit

’s-HEERENBERG/KEULEN/NIJMEGEN – De Barghse Jonges en Bläck Fööss zijn afgelopen donderdag en vrijdag op pad geweest om de opbrengst van hun gezamenlijke concert voor kankeronderzoek op zaterdag 29 september in ‘s-Heerenberg over te dragen aan afvaardigingen van het kinderziekenhuis in Keulen en het Oncologiefonds van het Radboud UMC.

De eindopbrengst van het concert bedroeg 102.500 euro. Daarvan zijn nu 97.500 euro inmiddels aangeboden aan drie projecten. 5.000 euro blijft nog even in kas voor verdere afwikkeling. Stichting Pijn bij Kanker van Ernst Daniël Smid ontving 7500 euro. De beide ziekenhuizen ontvingen elk 45.000 euro.

Keulen

Donderdag 10 januari werd  45.000 euro in Keulen aangeboden aan prof. dr. Aram Prokop, leider van het project dat gericht is op zogenaamde uitbehandelde kinderen met leukemie en aan prof. dr. Michael Weiss, medisch directeur van het kinderziekenhuis in Keulen.

De cheque werd aangeboden door de voltallige Bläck Fööss Band en een delegatie van de Barghse Jonges, bestaande uit Marcel Giezenaar, Theo Mijnen en Fred Willemsen. Dat gebeurde  in aanwezigheid van een aantal journalisten en fotografen van Keulse media.

Het Keulse  onderzoeksproject ligt de Bläck Fööss heel na aan het hart en wordt helemaal gefinancierd met private gelden. Een team van chemici, artsen, biologen en biomedici ontwikkelt hier maatwerkoplossingen als alternatief wanneer de reguliere behandeling niet meer werkt.

Nijmegen

Vrijdag 11 januari werd door Marcel Giezenaar, Hans Kloosterboer, Toine Wiendels en Harry Gerritsen een zelfde cheque in Nijmegen aangeboden aan dr. Eric Aarntzen en zijn team dat werkt aan een methode om alvleesklierkanker beter aan te kunnen pakken. De gebruikelijke therapieën werken bij alvleesklierkanker vaak niet, waardoor deze patiënten vaak een slechte prognose hebben. Met radioactieve stoffen en scans wordt de suikeromzetting in de schildklier in beeld gebracht. Dit is een hele goede indicator om vroegtijdig kanker en de omvang van de tumoren in de alvleesklier op te sporen. Specialisten uit Essen en München sluiten daar in dit project op aan met maatwerkbehandeling om de tumoren in de alvleesklier te lijf te gaan.

Meer berichten