Prins Berry den Eerste met zijn adjudanten Thijs Römer (links) en Bart Berendsen. (foto: Ad Wagenaar)
Prins Berry den Eerste met zijn adjudanten Thijs Römer (links) en Bart Berendsen. (foto: Ad Wagenaar) (Foto: Ad Wagenaar)

Prins Berry den Eerste is geïnstalleerd

van de redactie

Daor kö-j op bouwen

Afgelopen zaterdagavond hebben honderden carnavalisten genoten van een geweldige pronkzitting in het tot de nok gevulde Gildehuis in Stokkum. Onder de naam prins Berry den Eerste regeert dit jaar top carnavalist Berry Janssen. Tot zijn adjudanten heeft hij gekozen Thijs Römer en Bart Berendsen. Zijn motto is: Daor kö-j op bouwen.

STOKKUM - De prinspresentatie vond plaats in de aankomst- en vertrekhal van vliegveld Weg Weeze. Op het podium was een incheckbalie ingericht, compleet met bagageband en een echte bagagecontrole met röntgenapparaat. De zaal keek tegen de romp van een reusachtige Boeing. Jong en oud kwam voorbij op vliegveld Weg Weeze. Enkele meiden gingen naar Ibiza de bloemetjes buiten zetten. Bij de controle overschreden ze de 100 ml. regel moesten ze de nodige flessen drank inleveren. Dat was zonde en die flessen werden ter plekke leeggedronken. Enkele vrijgezelle Stokkumse jongens, gekleed in alleen een korte broek, gingen op reis voor deelname aan het programma Temptation eiland. Carnavalsvereniging de Leertrekkers had een brief geschreven naar Robert ten Brink. "Al meer dan veertig jaar is er een prins in Stokkum. Heeft Robert niet een nieuwe prins?" Met vlucht chaos 11-11 kwam eerst een modelvliegtuig in de zaal. Door het zware geluid van straalmotoren dansten de glazen op de tafels. De trap ging naar beneden en daar kwam de prins tevoorschijn. De presentatiegroep Jan en Alleman stond onder leiding van Arjan Zweers. Het installeren van de prins was een prachtige emotionele gebeurtenis. Sinds enkele maanden Heini, de vader van de prins, leertrekkersvoorzitter en voor het eerst in de geschiedenis van de Leertrekkers werd een prins door zijn eigen vader geïnstalleerd. Heini zei dat ze beiden van het "snotteren" waren en ook nu bleven hun ogen niet droog. De dansgarde bracht een geweldig vrije dans. De opkomst was spectaculair. Als circusartiesten stonden ze boven op de schouders van stoere Stokkumers en werden zo naar het podium gedragen. De meiden kregen veel waardering. 32 oud-prinsen van de Leertrekkers brachten een mooie act onder de naam: The Voice van Stökkum. Het prinsenkoor bracht de Stökkumse versie van Marmor, stein und eisen bricht en er waren optredens van Boney M., een sirtaki-groep en de Smurfen. De jury bestond onder meer uit Bonnie St. Claire, gespeeld door Jan Wijnands. Zij probeerde telkens bij de ober drank te ritselen. De groep was perfect geschminkt door Riky Jansen en Helga Wijnands. De dansgarde bracht onder de noemer Twister een prachtige dans met veel discoflitseffecten. De zaal stond overeind bij dit optreden. Een toegift was dan ook dik verdiend. Tijdens de finale met alle medewerkers op het podium zong Silke Snijders, ook nog de vriendin van de prins, met vol overgave de schlager Oh Carnaval. De muziek op de pronkzitting werd verzorgd door het orkest Shoc van harmonie Volharding. De programmapunten werden aan elkaar gepraat door president Hans Peters.

Meer berichten
Nieuwste reacties