Wethouder Walter Gerritsen heeft symbolisch een mini-zonnepaneel aangeboden aan de bewonerscommissie van het appartementencomplex. (foto: Karin van der Velden)
Wethouder Walter Gerritsen heeft symbolisch een mini-zonnepaneel aangeboden aan de bewonerscommissie van het appartementencomplex. (foto: Karin van der Velden)

Hoogste punt Raland is bereikt

Aan de Judo- en Turnstraat in Didam, waar eerder Sporthal 't Raland stond, wordt een duurzaam appartementencomplex gebouwd. Donderdag 17 januari werd feestelijk gevierd dat het hoogste punt werd bereikt. Wethouder Walter Gerritsen overhandigde symbolisch een mini-zonnepaneel aan de bewonerscommissie. Toekomstige bewoners en betrokken bedrijven waren hierbij aanwezig.

DIDAM - "De aanloop naar het bouwproject gebeurde in nauw overleg met de buurt, het wijkplatform, de gemeente, de architect en de aannemer", zo vertelde Arno Keurntjes van Boerstal Bouw. Ook voor de inrichting van de omgeving die door de gemeente wordt gedaan, is samengewerkt met alle betrokkenen. Dat maakt dit project wel uniek. Bij de realisatie zijn voornamelijk partijen uit de regio betrokken.

Energieneutraal

De appartementen zijn ontworpen door architectengroep Gelderland, verkocht door makelaar Mom-Joosten en worden nu gebouwd door Boerstal Bouw. Van de elf appartementen worden er zeven gebouwgebonden energieneutraal uitgevoerd, zij worden elk voorzien van tien extra zonnepanelen.

Rood gebakken gevelstenen

De bouwstijl is traditioneel, met rood gebakken gevelstenen, houten kozijnen en keramische dakpannen met zinken bakgoten. Makelaar Rick Mom vertelde dat de appartementen snel verkocht zijn, er is grote behoefte aan deze woonvorm, omdat het aantal senioren in Didam flink toeneemt. "Naar verwachting is over tien jaar de helft van de Didamse bevolking ouder dan 65", aldus Keurntjes. De meeste bewoners van het wooncomplex zijn gepensioneerd.

Lees verder in de papieren editie van Montferland Journaal

Meer berichten
Nieuwste reacties