Rafaël
Rafaël (Foto van filmdepot.nl)

Waargebeurde Rafaël in Filmhuis Didam

DIDAM - Vrijdag 1 februari 2019 en maandag 4 februari 2019 om 20.00 uur draait Rafaël in Filmhuis Didam, een spannend verhaal over dromen, standvastigheid en grenzeloze liefde. Gebaseerd op ware gebeurtenissen vertelt Rafaël het aangrijpende, soms ongelooflijke verhaal van de Nederlandse Kimmy en Tunesische Nazir. Het begint allemaal als ze halsoverkop hun woonplaats in Tunesië moeten verlaten vanwege de Arabische Lente. Zij mag wel gaan, hij niet. Terwijl Nazir in Tunesië te horen krijgt dat hun huwelijk niet geregistreerd is en hij daarom geen visum krijgt, probeert Kimmy het in ­Nederland. Daar willen ze het wel oplossen, maar ‘u moet minimaal rekenen op een wachttijd van zes tot tien maanden’. Ondertussen wordt het luchtruim ­gesloten.

Het verhaal dat in 2011 zelfs het wereldnieuws haalde verscheen eerder in boekvorm in de gelijknamige, hartverscheurende roman van schrijfster Christine Otten. Het vluchtelingenverhaal krijgt in de film een verleidelijk Romeo-en-Julia-jasje.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Reserveren en meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree 7 euro, ‘Vriend Van’ 5 euro.. De zaal en de kassa gaan 45 minuten voor aanvang open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Meer berichten
Nieuwste reacties