René Derksen - in het midden - vertelde de gasten van KBO afdeling Beek/Loerbeek en 's-Heerenberg over de logistiek van zijn bedrijf. (foto: Bart Hendricksen)
René Derksen - in het midden - vertelde de gasten van KBO afdeling Beek/Loerbeek en 's-Heerenberg over de logistiek van zijn bedrijf. (foto: Bart Hendricksen) (Foto: Bart Hendricksen)

KBO bezoekt de palletdorpen van René Derksen

De KBO afdeling Beek/Loerbeek en 's-Heerenberg bracht afgelopen woensdag een bezoek aan de palletdorpen van palletfabriek René Derksen in Pannerden/Spijk en Lobith.

REGIO - Met een volle bus (45 personen) van Gademann uit Didam werd afgereisd naar Pannerden - de hoofdlocatie van palletfabriek Derksen. Het gezelschap werd daar ontvangen in zaal De Oude Waal met koffie en broodjes, aangeboden door oud-Bekenaar René Derksen. Directeur RenÉ vertelde in 1984 - tezamen met zijn vader Henk - achter zijn huis in Kilder te zijn begonnen met het verzamelen en herstellen van gebruikte pallets. In een oude steenfabriek in Spijk werd het eerste bedrijfspand betrokken en in 1986 verhuisde men naar Pannerden. Inmiddels beschikt men over drie locaties te weten in Pannerden, Spijk en Lobith. Tijdens de rondgang door de locaties hadden de deelnemers het gevoel in palletdorpen te zijn terechtgekomen, want overal werden zij omringd door allerlei soorten en maten pallets. Van al het beschikbaar hout wordt alles gebruikt en hergebruikt en men beschikt over eigen vervoer voor de aan- en afvoer van pallets. Tezamen met zijn vrouw Anita, hun beide kinderen en hun gemotiveerde honderd medewerkers runnen ze dit bedrijf met hart en ziel. Onlangs heeft men een robot in het bedrijf geplaatst, waarmee momenteel proef wordt gedraaid. De gasten van KBO afdeling Beek/Loerbeek en 's-Heerenberg waren diep onder de indruk van datgene, wat te zien kregen en René hen vertelde. KBO afdeling Beek/Loerbeek en 's-Heerenberg behartigen de belangen van senioren in Beek, Loerbeek, 's-Heerenberg en omstreken. Maandelijks houdt het bestuur een activiteit om sociaal contact tussen leden te bevorderen en sociaal isolement te voorkomen.

Meer berichten
Nieuwste reacties