Awesome speelt voor een uitverkochte zaal op Pronkzitting XL 2018. Dit jaar zijn ze weer van de partij! (foto: Marco Scheurink)
Awesome speelt voor een uitverkochte zaal op Pronkzitting XL 2018. Dit jaar zijn ze weer van de partij! (foto: Marco Scheurink) (Foto: Marco Scheurink)

Pronkzitting XL weer uitverkocht

Op zaterdag 16 februari staat voor carnavalsvereniging d'Olde Waskupen weer de Pronkzitting XL op het programma. Een muzikale avond waarbij meer dan duizend carnavalisten een aftrap van het regionale carnaval beleven. Bijna een maand van tevoren was er al geen kaartje meer te krijgen en dat is een nieuw record voor d'Olde Waskupen.

's-Heerenberg - De buutcommissie van carnavalsvereniging d'Olde Waskupen heeft voor de bezoekers en voor Prins Bert III en zijn gevolg weer een groots programma samengesteld. Muziek, dans en humor voeren de boventoon op deze avond. Onder begeleiding van het Grensland Orkest en Awesome geven zangers, bands en andere muzikanten acte de présence in sportcentrum Laco. De sporthal wordt voor deze jaarlijks terugkerende gelegenheid weer omgebouwd tot een echte Waskuuptempel. De artiesten komen vanzelfsprekend niet alleen uit 's-Heerenberg. Stokkum, Azewijn, Zeddam, Lengel, Genève en nog veel meer plaatsen zijn vertegenwoordigd. De avond begint om elf minuten voor acht, maar de zaal gaat al om 19.00 uur open. Het is een happening voor jong en oud, die de januari-pronkzitting vanaf 2012 heeft vervangen. Tijdens de Pronkzitting XL komen alle bezoekers alvast in de stemming voor het feest dat twee weken later in de binnenstad van 's-Heerenberg losbarst. De jeugd viert diezelfde dag het carnavalsfeest in sportcentrum Laco in 's-Heerenberg. Zaterdagmiddag 16 februari vanaf 13.30 treden meer dan 80 Waskuupkes en Waskuupinnekes op voor jeugdprins Matthijs I. Van zang tot dans. Alles passeert de revue. Een mooie middag voor jong en oud. Voor deze middag hebben de bezoekers geen kaarten nodig. Maar wees op tijd, want vol is vol.

waskupen.nl

Meer berichten
Nieuwste reacties