Een groepje leerlingen van basisschool De Toorts uit Didam zijn druk aan het werk met hun speciale bolderkar! (foto: PR)
Een groepje leerlingen van basisschool De Toorts uit Didam zijn druk aan het werk met hun speciale bolderkar! (foto: PR)

Didamse jeugd bouwt eigen bolderkarren

Het bolderkarproject is weer gestart! Didamse leerlingen, uit de groepen 6 tot en met 8, ontwerpen en bouwen hun eigen bolderkar om zo te kunnen meelopen in de carnavalsptocht.

DIDAM - De Didamse carnavalsverenigingen hebben gezamenlijk het initiatief genomen tot een eigen bolderkaroptocht voor de basisschooljeugd. Dit jaar gaan ze voor de derde keer deze bijzondere optocht houden. Dit is een gezamenlijk initiatief van De Vrolijke Drammers samen met de 11jes uit Nieuw-Dijk en De Geinsköp uit Didam. In december is de informatie-avond gehouden en kregen de leerlingen een bolderkar ter beschikking met een eigen kluspakket. Met dit kluspakket, bestaande uit hout, verf en knutselspullen kan de bolderkar worden omgetoverd tot een heuse carnavalscreatie. Op vrijdag 1 maart worden de bolderkarren door de prinsen van de carnavalsvereniging bekeken en gekeurd. Alle prinsen zullen dan de basisscholen in Didam een bezoekje brengen. Zondag 3 maart kan het publiek de prachtige bolderkarren bewonderen tijdens de carnavalsoptocht. De groepjes met bolderkarren stromen onder begeleiding in bij basisschool De Ontdekking in Didam. Kinderen die zelf een wagentje of skelter hebben verbouwd, mogen vanaf dit punt ook mee. Kinderen die willen meedoen kunnen een mailtje sturen naar bolderkaroptocht@gmail.com.

Meer berichten
Nieuwste reacties