Terwijl de politie binnen het pand inspecteert, verandert de sleutelmaker het slot van het drugspand aan de Kornhorst in 's-Heerenberg. (foto: Elsie Schoorel)
Terwijl de politie binnen het pand inspecteert, verandert de sleutelmaker het slot van het drugspand aan de Kornhorst in 's-Heerenberg. (foto: Elsie Schoorel) (Foto: )

Alweer een drugspand in Bergh

Op last van burgemeester De Baat is op 8 februari de woning aan de Kornhorst 41 in 's-Heerenberg voor drie maanden gesloten omdat er hennep gekweekt werd. Niet lang geleden werden ook al kwekerijen ontdekt aan het Bergherveld en de Ganzepeppel.

's-Heerenberg - Een woordvoerder van de politie: "Op 23 december bereikte ons de melding over een ruzie. We gingen kijken en troffen een hennepkwekerij en hennepafval aan, op zolder en in een slaapkamer." Twee vrouwen, van 39 en 19 jaar, werden aangehouden, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats. De eigenaar van het pand is spoorloos.

Een paar buurtbewoners hadden al langer het idee dat er iets niet pluis was. "Veel dure auto's die af en aan reden bijvoorbeeld. We hadden er flink last van en het geeft een onveilig gevoel." Herhaaldelijk benaderden ze de politie om poolshoogte te nemen, maar die zei niet op te kunnen treden zonder concrete aanwijzingen voor een misdrijf.

Toch benadrukt de burgemeester dat ingegrepen wordt waar en zodra dat kan. "Daarom een dringend verzoek aan onze inwoners: informeer de politie als u iets verdachts ziet of weet." De politie geeft aan welke zaken kunnen duiden op een hennepkwekerij: "De doordringende hennepgeur, een constant zoemend of ronkend geluid (van ventilatoren) en afgeplakte ramen dan wel gordijnen die nooit opengaan."

Meer berichten